Türkiye Birincisi Manisa’dan

türkiye birincisi manisa'dan

15 Eylül 2021 - 18:10

TÜRKİYE BİRİNCİSİ MANİSA'DAN

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle ülke genelinde düzenlenen 17. Erkek din görevlileri hafızlık Türkiye finali Diyarbakır'a yapıldı.

"2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

İllerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlilerinin katılımıyla bölge finalleri yapıldı. Bölge birincilerinin katılımıyla Türkiye Finali Diyarbakır'a gerçekleşti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Diyarbakır İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen 17. Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması'na; Bölge birincileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde oluşturulan sınav komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda, yarışmada, Manisa Yunusemre İlçesi Aliağa Camii Müezzin Kayyımı Selami Çeviren birinci olurken, Konya Selçuklu İlçesi Mehmet Işıkçeviren Camii Baş İmam Hatibi Osman Yılmaz ikinci, Van Erciş İlçesi Safa Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Fatih Can ise üçüncü oldu.

Programa, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yanı sıra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, hafızların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Diyarbakır Ulu Camii’nde düzenlenen ‘Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde dereceye giren hafızların ödüllerini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş takdim etti.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret