Vekil imam alım ilanı yayınlandı

Müftülük vekil imam alımı yapacak.

27 Ocak 2019 - 22:47 - Güncelleme: 03 Şubat 2019 - 12:22

DUYURU

İlgi: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 86.maddesi.

1. 03.11.2014 tarihli ve 94013213/6066 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı yazısı.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

İl/İlçe Müftülüklerinde görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlardan (askere gitme, yurtdışı görevi, ücretsiz izin, rapor, görevden uzaklaştırma, geçici görevlendirme vb.) çeşitli sebeplerle boşalacak kadrolara, 657 sayılı Kanunun değişik 86. maddesi ile DİB.'mn Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin I I.maddesine göre vekâleten atama İçin Zonguldak İl Müftülüğünde 06/02/2019 tarihinde yarışma sınavı yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR l- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 İnci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- DİB. 'mn Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki "Ortak Nitelik” şartını taşımak. 3- Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlık için İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

4- Vekil Müezzin-Kayyım11k için; hafız olup, en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

5-2018 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak. 6- İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mâni bir engeli bulunmamak.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

I- Dilekçe (Müftülükten temin edilecek.)

2-2018 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi

1. Diploma aslı ve fotokopisi
  2. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  3. Hafız olanlar için; hafizllk belgesinin aslı ve fotokopisi

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

I - Başvuru yapmak isteyenler, yukarıda.belirtilen belgelerle birlikte 21/01/2019—04/02/2019 tarihleri arasında İkamet ettiği İl/İlce Müftülüklerine şahsen veya posta yoluyla müracaat edebileceklerdir.

I- Belgeleri eksik olan, şartlan taşımayan veya belirtilen tarihler dışında başvuru yapan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

D- SINAV İŞLEMLERİ

I- Adaylar, sınava gelirken T.C. No'lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) birini yanlarında bulunduracaklardır.

2- İlan edilen tarih ve saatte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

I- Sınav sonuçlan, İl Müftülüğümüzün http://zonguldak.diyanet.gov.tr web adresinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

1. Yapılacak olan sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak olup, sıralama İşlemi başarı puanına göre yapılacaktır.
  2. Puanların eşit olması halinde; 2018 KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanında eşit olması halinde hafızlık ve öğrenim durumuna göre başarı sıralaması yapılacaktır.
  3. İlimiz genelinde Vekil İmam-Hatip veya Vekil Müezzin Kayyım ihtiyacı olması halinde atamaları başarı sırasma göre yapılacaktır.

F- DİĞER HUSUSLAR

I- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge verdiği ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

1. Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün resmî İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacak olup, adaylara ayrıca bilgilendimıe yapılmayacaktır.
  2. Yapılacak olan bu sınav; ikinci bir sınav ilanına kadar geçerlidir.
  3.

ktır.

Atama sırası gelen adaya dilekçesinde belirttiği telefon numarasından ulaşılacak olup, kendisi arandığı halde cevap vermediği/ulaşllamadlğl veya teklif edilen yeri kabul etmediği takdirde haklarım kaybetmiş sayı

İlanen Duyurulur.