Zonguldak’ta Umre Semineri Yapıldı

Zonguldak'ta Umre Semineri Yapıldı

16 Nisan 2024 - 03:00

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Şevval umresi kapsamında kutsal yolculuğa çıkacak olan vatandaşlara yönelik "Umre Eğitim Semineri" düzenlendi. 14 günlük 2. Tur Şevval Umresiyle yolculuğa çıkacak olan yaklaşık 38 umre yolcusu Zonguldak Müftülüğü tarafından düzenlenen "Umre Eğitim Semineri"ne katıldı. Düzenlenen seminerde; İbadet Bilinci ve Umre Menasıkı, Umre Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Bir Arada Yaşama Bilinci, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Hz. Peygamber ve Mescid-i Nebi- Medine, Kadınlara Özgü Haller ile Temel Sağlık Bilgileri konularında İl Müftü Vekili Tahir Erçin, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Halıcı, Şube Müdürü Dr. Şeref Yıldızhan ile Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Demir tarafından sunumlar yapıldı. Seminer sonunda umre yolcularına İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından menenjit aşısı yapıldı. Kutsal yolculuğa çıkacak olan vatandaşlar 18 Nisan 2024 Perşembe günü Uzun Mehmet Camiinde düzenlenecek programla kutsal yolculuğa uğurlanacak.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı