Yalova’da Cami Engelli Buluşması

Yalova'da Cami Engelli Buluşması

cami engelli buluşması

09 Şubat 2021 - 01:10

Toplumun her kesimine hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın engellilere yönelik yaptığı projeler kapsamında Yalova İl Müftülüğü, 2021 yılı “Cami Engelli Buluşması” programlarına başladı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Cami Engelli Buluşmaları”nın ilki   gerçekleştirildi. İl Engelli Koordinatörü Ali Ergan nın  moderatörlüğünde gerçekleşen programın konuğu İl Müftüsü Cevdet Cemal ÇIKRIK  oldu. “İSLAM’IN ENGELLİLERE BAKIŞI” konusunun çeşitli yönleri ile işlendiği programda İl Müftüsü ÇIKRIK , ayetler ve hadisler ışığında engelli konusuna ışık tutarak sahabe hayatından güncel örnekler sundu.

       Bakara suresinin 155. ayetinde zikredilen "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz." ifadesiyle belirtilen imtihan gerçeğini gündeme getiren İl Müftüsü ÇIKRIK ,Herhangi bir kulumu gözlerinden mahrum bırakmak suretiyle imtihana tabii tuttuğumda, sabrederse, gözlerine karşılık ona cenneti veririm” şeklindeki hadis-i kudsisine de dikkatleri çekti. Sosyal medyada takip edilen programda Niyazi ATMACA merkez camii İmam Hatibi Kuran tilaveti ile katılım sağladı. İl müftü yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, il engelli koordinatörü Safiye Şentürk ve Türkiye Spastik Engelliler Federasyon başkanı Murat Aslanhan ve Kocaeli engelli koordinatörü Şinasi Birişik de program da görüşlerini sundular.
Ayrıca Yalova Bahçelievler Camiisinde faliyete geçecek olan engelsiz camii projesini hayata geçirilmesi müjdesini veren il Müftüsü ÇIKRIK, toplumun bu alandaki ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba sarfettiklerini dile getirdi. 
"Camide Hayat, Destek, Huzur, Maneviyat "isimli proje kapsamında tüm engellilerin  dini eğitim ve manevi destek açısından desteklenmesi ve cuma namazı ve işaret dili ile hutbe gibi imkanlara kavuşacağına değinen İl Müftüsü Cevdet Cemal ÇIKRIK bundan sonrada,  Yalova Müftülüğü’nün engellilere yönelik yapacağı programların yıl boyu belli periyotlarla devam edeceği bildirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...