Zonguldak’ta “1. Uluslararası Medya Ve Islamofobi Sempozyumu”...

Zonguldak'ta “1. Uluslararası Medya Ve Islamofobi Sempozyumu” 25 Mayıs’ta Başlıyor

26 Mayıs 2021 - 03:00

Diyanet İşleri Başkanlığının da düzenleyen kurumlar arasında yer aldığı, “1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu” 25 Mayıs’ta Ankara'da başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği “1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu”nu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA birlikte düzenliyor.

Ankara ATO Congresium’da 25 ve 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan “1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu”nun açış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor. Sempozyum Yürütme Kurulu adına sempozyum açılış konuşmalarını ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yapacak.

Sempozyumun ilk gününde, açış konuşmalarının ardından 4 farklı panelde, medya ve İslamofobi konusu uluslararası düzeyde katılımla ayrıntılarıyla ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuşma yapması beklenen oturumlarda, devlet yöneticileri, akademisyenler ve gazeteciler panelist olarak yer alacak.

‘Yalan Haber, Nefret Söylemi, Kültürel Irkçılık Kıskacında İslam’ konularının tartışılacağı 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nun ikinci gününde, 113 bilimsel çalışma katılımcılara sunulacak.

https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/32418/1-uluslararasi-medya-ve-islamofobi-sempozyumu-25-mayista-basliyor

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri