Zonguldak’ta Hacı Adaylarıyla “tanışma Ve Bilgilendirme...

Zonguldak'ta Hacı Adaylarıyla “tanışma Ve Bilgilendirme Toplantısı” Yapıldı

03 Temmuz 2019 - 03:02

27 Temmuz 2019 Cumartesi günü İlimiz ve ilçelerinden Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Ankara Esenboğa Havalimanından hacca gidecek olan Ankara-16 Kafilesinin Kafile Başkanı, Din Görevlisi ve Bayan İrşat Görevlileri ile hacı adaylarımızın katılımlarıyla 27 Haziran 2019 Perşembe günü  09.00-17.00 saatleri arasında İlimiz Müftülüğü Konferans Salonunda “Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenmiştir.

Toplantıya,4.Grup Din Görevlisi Alaplı İlçesinde görev yapan İmam-Hatip Ahmet TURAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle  başlamıştır. Daha sonra İl Müftü Yardımcımız Bayram DANACI, açılış konuşması yaparak hacı adaylarımızın sağlık sıhhat afiyet içerisinde hacca gidip gelmelerini, hacılarımıza Cenab-ı Allah’ın  rızasına uygun mebrur bir hac yapmaları dileği ve temennisinde bulunmuş olup; dualarında bizleri unutmamaları temennisiyle konuşmasını tamamlamıştır. Ardından Kafile Başkanı Alaplı İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI, hacı adaylarımıza, Yolculuk Öncesi Türkiye’de, Türkiye ve Suudi Arabistan Havaalanlarında Yerine Getirilmesi Gereken İş ve İşlemler İle Otel İntikal ve Kafile Hareket Programı hakkında. Hz.Peygamber’ in Kabrini Ziyaret, Ravza-i Mutaharra’ da Namaz ve Medine-i Münevvere’de İkamet Adabı ile ilgi konularda bilgiler vermiştir. İlimiz Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu Görevlisi Muhabbetullah ÖZCAN ise daha evvel yapılan seminerlerde Başkanlığımız tarafından gönderilen Hac Talimatında hacı adaylarımızın bilmesi gereken ve uyması gereken hususuları bir kez daha hatırlatıldıktan sonra hacı adaylarımızdan gelen arzu, istek ve soruların ardından Din Görevlerimiz Gruplarındaki hacı adaylarını ayrı ayrı toplayıp tanışmalarının ardından program sona ermiştir.

İlimiz Müftülüğü hac ve Umre Bürosu olarak tüm hacı adaylarımıza çıkacakları bu kutsal yolculuk sonunda Cenab-ı Allah’ın rızasına uygun bir şekilde hac yapmalarını, hayırlısıyla salimen gidip salimen yuvalarına dönmelerini temenni eder yolları açık olsun.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret