Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi 2.dönem Aday Din Görevlileri...

Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi 2.dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Açılış Programı

2.dönem aday din görevlileri mesleki eğitim açılış programı

07 Mart 2024 - 01:06

Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen açılış programına Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman, ilçe müftüleri  katıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Hasan Şıldak, din görevlilerinin sorumluluklarının önemine değinerek, ‘’32 İhtisas Merkezinde bir kısmı vaizler ve müftülerimizin bir kısmı da ihtisas merkezi olarak imam hatiplerimizin, müezzinlerimizin yetiştirildiği bu camianın en önemli mutfağı haline gelmiş, ilim ve bilgi kaynağı haline gelmiş, bir müesseseden söz ediyoruz ve sizlerde Şanlıurfa’da ki ihtisas merkezinde en değerli vaktinizi bu 9 aylık sürede değerlendirerek, inşallah toplumumuza, insanımıza hizmet vermeye başlayacaksınız atandığınız yerlerde, din görevlisi olmak bana göre sadece cenazeleri defnetmek, sadece namaz kıldırmak, ya da sadece bir dini sohbet gerçekleştirmek değildir. Din görevlisi olmak, çok daha geniş kapsamda topluma ışık olmak ve manevi yönüyle dini bilgilerin en doğru aktarımıyla toplumdaki açlığı gidermektir. Bu itibarla din görevlisi olmak sizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor.’’ ifadelerini kullandı.Programın ardından Vali Şıldak, Dini İhtisas Merkezi binasını gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri