Çorum’da "hacca Hazırlık Kursları" Düzenlendi

Çorum'da "hacca Hazırlık Kursları" Düzenlendi

"hacca hazırlık kursları" düzenlendi

10 Mayıs 2023 - 11:55

İl Müftülüğümüz 2023 yılında Çorum'dan hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Kursları" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2023 Yılı Hac Organizasyonuyla il merkezi ve ilçelerimizden kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik il müftülüğümüz tarafından Çorum Devlet Tiyatro Salonunda 2 gün boyunca “Hac Hazırlık Kursları” düzenlendi.

Yoğun katılımın gözlemlendiği kurslara, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanırken ilahi dinletisiyle hacı adaylarının gönülleri şenlendi.

Ardından açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Muharrem Biçer, hacı adaylarına kutsal topraklarda dikkat etmeleri gereken önemli bilgileri aktarırken şimdiden haclarının mebrur, saylerinin meşkur, günahlarının mağfur olması temennisinde bulundu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Hac Yolcularının Eğitimi” başlığında hazırladığı program çerçevesinde müftü yardımcılarımız, hac umre şube müdürümüz ve il sağlık müdürlüğünce görevlendirilen bir doktor tarafından hac ve umre konularında yapılan sunumlar eşliğinde hacı adaylarına önemli bilgiler aktarıldı.

Yaklaşık 400 hacı adayına ikramların da yapıldığı 2 günlük kursun sonunda müftülüğümüzce tüm hacı adaylarına hacca salimen gidip, ğanimen dönmeleri dileklerinde bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı