İstanbul’da Ayasofya-i Kebir Camii şerifi’nde Işaret Dili Ile...

İstanbul'da Ayasofya-i Kebir Camii şerifi’nde Işaret Dili Ile Hutbe

ayasofya-i kebir camii şerifi’nde işaret dili ile hutbe

14 Aralık 2022 - 15:00

Her Cuma günü Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde işitme engelliler için işaret dili ile hutbe verilmektedir. Caminin kadınlar ve erkekler kısmında işitme engelliler için İstanbul Müftülüğünce özel bir alan belirlenmiştir. Ayasofya Camii'nde işitme engelliler için erkekler kısmında, işaret dili tercümanları din görevlisi Bekir Baş, Yusuf Demirci, Bünyamin Sobacı; kadınlar kısmında Kur’an Kursu öğreticisi Elif Kaya, Arzu Söğüt, Beyza Mergen tarafından, okunan hutbenin işaret dili ile çevirisi yapılmaktadır. Bu hizmet sayesinde İstanbul’un muhtelif yerlerinde ikamet eden bay ve bayan işitme engelli vatandaşlar Cuma namazına iştirak ederek ibadetlerini yerine getirmekte ve Cuma günleri Ayasofya’da bir araya gelmektedirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an kurslarında işitme engelli sınıfları da sınıfça Cuma günleri katılarak Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Cuma namazlarına iştirak etmektedirler. İl Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz Ayasofya’daki bu hizmeti yerinde takip ederek işitme engellileri ile bir araya geldi. Dr. Yılmaz “Bu hizmet yaklaşık altı aydır devam etmektedir. Bu güzel camide, bu mübarek günde güzel bir kulluk için buradasınız. Sizlerle camimiz şenlenmektedir.” dedi. 

İstanbul'un birçok ilçesinden gelen işitme engelli katılımcılar okunan hutbenin işaret diline çevrilmesinden dolayı son derece memnun olduklarını ve bu güzel hizmetlerinden dolayı İstanbul Müftülüğü'ne teşekkür ettiklerini ifade ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Bilecik'de Osmaneli Balçıkhisar Köyü Camiinin Açılışı Yapıldı
Bilecik'de Osmaneli Balçıkhisar Köyü Camiinin Açılışı...