“vekâletle Kurban Organizasyonu” Bursa Istişare Toplantısı...

“vekâletle Kurban Organizasyonu” Bursa Istişare Toplantısı Düzenlendi

“vekâletle kurban organizasyonu” bursa istişare toplantısı düzenlendi

30 Haziran 2021 - 11:25

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın organize ettiği “Vekâletle Kurban Organizasyonu” Bursa tanıtım ve istişare toplantısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’nın katılımıyla Nilüfer Merve Cami Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Selamlama konuşması yapan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, yurt içi ve yurt dışında milyonlarca insanın bizden büyük bir beklentisi olduğunu, bu beklentilere karşılık verebilmek için teşkilatımızdaki her bir görevlinin samimiyetle ve fedakârca çalıştıklarını, bu yıl Bursa’daki bağış sayısını geçmiş yıllara oranla katlayarak arttırmak istediklerini ifade etti.

Vekâletle Kurban Organizasyonu toplantısında konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı bu yıl “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla Vekâletle Kurban çalışmalarını başlattıklarını söyleyerek “Geçtiğimiz yıl vekâlet aldığımız 557 bin 311 hisseyi yurt içi ve yurt dışından 23 milyondan fazla kişiye ulaştırdık. Bu büyük organizasyonu gönüllü ekiplerimizce fedakârlık, disiplin ve planlama ile eksiksiz gerçekleştiren büyük bir teşkilat olduğumuzu unutmamalıyız” ifadelerini kullandı. “Hedef kitlemize kurumumuzun çalışmaları ve geçmiş yıllarımızın da tecrübesiyle güven veriyoruz” diyen Osman Tıraşçı “Kurban bağışında halkımızı fırsatçıların, din istismarcılarının eline düşmemeleri için organizasyonumuzu en iyi şekilde duyurmalı ve tanıtmalıyız” dedi.

Toplantının devamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sunuma geçildi. İl Müftülüğü Din Hizmetleri Müdür Fazlı Demir’in yaptığı sunumda vekaleten Kurban programının amacı, partner kuruluşlar, kurban fiyatları, bağış yolları, kesim ve dağıtım işlemleri, istatistiki veriler ve diğer bilgilere yer verildi.

Program soru-cevap ve yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Toplantı sonrasında Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İl Müftüsü İzani Turan ve beraberindeki heyet, İlahiyat Fakültesi öğrencisi olup Merve Cami Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimi alan öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Tıraşçı Kur’an’ın hıfzındaki bu gayretlerinden ötürü öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı