15. Türkiye Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel...

15. türkiye erkek din görevlileri kur’an-ı kerim’i güzel okuma yarışması kahramanmaraş’ta yapıldı.

20 Eylül 2018 - 16:42

17.09.2018 15. Türkiye Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Kahramanmaraş’ta Yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Başkanlığımız tarafından, personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla, Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve Ezanı güzel okuma yarışmaları tertip edilmektedir. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından düzenlenen yarışmalarda il birincileri, bölge birincileri safahatları tamamlanmış olup sıra Türkiye birincilerini seçmeye gelmiştir. Bu çerçeveden olmak üzere;

2018 Yılı Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 16 Eylül 2018 tarihinde saat 13.00’te Kahramanmaraş Abdülhamid Han Camii’nde yapılmıştır.

Yarışmaya Türkiye Genelinden on bölgeden seçilen bölge birincileri katılmıştır. Türkiye’nin en büyük camilerinden olan Abdülhamid Han Camii Kur’an sevdalısı bay ve bayan vatandaşlarımız tarafından doldurularak yarışmaya büyük teveccüh gösterilmiştir.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından ev sahipliği yapılan yarışmada gerek yarışma öncesi, gerek yarışma safahatı gerekse yarışma sonrası alınan tedbirler ile göz kamaştıran bir program icra edilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmada jüri olarak;

Hafız Osman ŞAHİN (Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı) Başkan
Ali SARIKAYA (Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi) Üye
Fatih OKUMUŞ (Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi) Üye
Yaşar ÇUHADAR (Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi) Üye
Celal SÜRGEÇ (Kahramanmaraş İl Müftüsü) Üye olarak katılmışlardır.

Mushafları İnceleme Kurulu Uzmanı Abdühakim AĞIRBAŞ’ın da koordinatörlüğünü yaptığı yarışmada Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN yaptığı konuşmasında Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumanın önemine değinmiş ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma yarışmasının finalinin Kahramanmaraş’ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

Abdülhamit Han Camii İmam Hatibi Muhammed Salih AKBEN’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç yaptığı konuşmasında; “Bu mükemmel bir organizasyonda sunulan Kur’an ziyafetini dinleyen Kahramanmaraş halkı adına bu yarışmanın Kahramanmaraş’ta düzenlenmesini tensip eden Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız başta olmak üzere değerli jüri üyelerine, yarışmacılarımıza, programın düzenlenmesinde emeği bulunan personelimize, yarışmacılarımızı yetiştiren hocalarımıza ve tüm Kahramanmaraşlılar’a teşekkür ederim.” dedi.

Yarışma sonucunda “Gerçekten zorlu bir jüri görevi yaptık” diyerek sonuçları açıklayan Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN diğer yedi yarışmacının ismini açıklamaya gerek olmadığını söyleyerek dereceye giren isimleri şu şekilde açıkladı:

1. Enes KAPUT – İzmir Karabağlar Esendere Camii Müezzin Kayyımı
2. Muhammed Fatih DÖLEN – İstanbul Eyüpsultan Silahtar Esentepe Camii İmam Hatibi
3. Yahya ÇELİK – Bursa Nilüfer Akşemseddin Camii Uzman Hatibi

Kahramanmaraş Vali Vekili Bayram ÖZ, Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir ÜNAL, İmran KILIÇ, Ahmet ÖZDEMİR, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, birçok üst düzey il müdürü, ilçe müftüleri ve din görevlilerinin katıldığı programda, Kahramanmaraşlı İşadamları, Esnaf ve Sanayiciler ile Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesince hediyeler ve ikramlar yapıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri