Adiyaman’da Pof. Dr. Ramazan Altıntaş, “peygamberimiz Ve...

Adiyaman'da Pof. Dr. Ramazan Altıntaş, “peygamberimiz Ve Gençlik” Konulu Konferans Verdi.

pof. dr. ramazan altıntaş, “peygamberimiz ve gençlik” konulu konferans verdi.

30 Kasım 2018 - 09:01

2018 yılı Mevlid-i Nebi haftası İl Müftülüğümüzün düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinliklerin ana programı olan “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konferans, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ tarafından Perre düğün salonunda verildi.

İl Vaizi Mehmet Ali ÇETİNKAYA’nın sunuculuğunu yaptığı program, Ulu Cami Müezzin Kayyımı Mustafa YILMAZ'ın Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşması İl Müftüsü Mehmet TAŞCI yaptı. İl Müftüsü Mehmet TAŞÇI, Mevlid-i Nebi Haftası boyunca il genelinde çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirterek, Mevlid-i Nebi Haftası'nın heyecan ve coşkusundan istifade edilmesi gerektiğini dile getirdi. Mevlid-i Nebi Haftasının önemine işaret eden İl Müftüsü, İslam’ın gençliğe ve gençlere verdiği önemi vurgulamak ve farkındalık oluşturmak için bu yılın temasının “Hz. Peygamber ve Gençlik” belirlendiğini ifade etti.

İl müftüsü Mehmet TAŞCI’nın açılış konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu. Daha sonra Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konuşmalarını yaptılar. Asr-ı Saadetten çeşitli örnekler aktaran Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vatanı sevmek İmanın gereğidir. Vatanı ve milleti bölen, vatanına ve milletine düşman bir gençlik değil, vatanını seven, vatanı ve milleti için çalışan, birleştiren, seven-sevdiren, imanlı ve ihlaslı gençlik yetiştirmek zorundayız. Yaşlılık gelmeden gençliğin kıymetini bilelim. Gençlerimizin ergenlik dönemini iyi atlatmak için gençlerimizi, Hz. Peygamber (SAV), din-diyanet ile tanıştıralım. Milletimizin geleceği olan gençlerimizi donanımlı ve sağlam bir şekilde yetiştirelim. Merhum Akif’in ‘Asımın Nesli’ olarak tarif ettiği İslami değerlerle, ilim ve bilimle mücehhez gençliğe ihtiyacımız var. Geleceğimizi ancak bu gençlerle garanti edebiliriz. Hz. Peygamber (s.a.v.), genç yaşlarda Mekke’de “Hilfu’l-Fudul” (Erdemliler Cemiyeti)’un içinde yer alarak mazlumlara umut olmuştur.”

Daha sonra ALTINTAŞ; “Hz. Peygamber’in hayatına baktığımız zaman daima gençlerle ilgilenmiş, gençlere değer vermiş, onlara güvenmiş ve büyük sorumluluklar yüklemişlerdir. Hz. Peygamber’in etrafında 10-17 yaşlarında gençlerin olduğunu biliyoruz. Hz. Ali iman ettiğinde on yaşındaydı. Usame b. Zeyd’i 18 yaşında iken, Suriye’ye yapılan seferde ordu komutanı ile görevlendirdi. Musab B. Umeyr 25 yaşında iken Medine’ye öğretmen olarak görevlendirdi. Erkam b. Erkam 17 yaşlarında iken evini İslam’a ve ilk Müslümanlara açmıştır.” dedi.

Program, Müftülük Engelli Koordinatörlüğü tarafından 6 bedensel engelliye tekerlekli sandalye hediye edilmesiyle ve Abdullah İbn-i Ümmi Mektum görme engelli Kur’an Kursu öğrencilerine Braille baskısı (kabartmalı) Kuran'ı Kerim hediye edilmesiyle devam etti. Katılımın yoğun olduğu program, İl müftüsü Mehmet TAŞCI ve İlçe müftülerinin günün anlam ve önemine binaen, program konuğu Ramazan ALTINTAŞ’a plaket takdimleriyle sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret