Amasya’da Bu Günlerin Matemini Yüreklerimizde Saklayacağız

Amasya'da Bu Günlerin Matemini Yüreklerimizde Saklayacağız

bu günlerin matemini yüreklerimizde saklayacağız

19 Ağustos 2021 - 16:30

Amasya Valiliği öncülüğünde Muharrem ayı vesilesiyle İl Müftülüğümüz ve Cem Vakfı organizesi ile iftar programı düzenlendi. Programa Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez ve Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Müftümüz Durmuş Ayvaz protokol üyeleri, Cem Vakfı temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, Muharrem Ayınının ve Aşura gününün önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti: “ Yunus Emre’nin, Hacı Bektaşı Veli’nin, Pir Sultan Abdallar’ın, Anadolu’yu bize yurt yapan Erenlerin dediği gibi bir araya geleceğiz, tanışacağız, kaynaşacağız. İnadına kardeşler olacağız. Tarihin derinliklerinde işlenmiş olan cinayetleri asla unutmayacağız. Bu günlerin matemini yüreklerimizde saklayacağız. Geleceğimizi birlik,kardeşlik, dirlik içerisinde kurmanın da hep beraber hesabını yapacağız. Ben bu vesileyle şehitlerin serdarı, ser-çeşmesi, seyyidü'ş-şüheda Hazreti Hüseyin Efendimizi, Kerbela şehitlerini ve bugüne kadar hak, hakikat, adalet, ahlak, erdem ve fazilet için izzet ve şeref için can veren bütün şühedayı rahmet ve minnetle yad ediyorum.” Konuşmaların ardından Muharrem orucu açılarak iftar programı gerçekleştirildi. İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.

Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.