Amasya’da Geldi Yaz Tatili, şimdi Kur’an öğrenme Vakti

Amasya'da Geldi Yaz Tatili, şimdi Kur’an öğrenme Vakti

geldi yaz tatili, şimdi kur’an öğrenme vakti

30 Haziran 2022 - 09:30

Diyanet İşleri Başkanlığımızca camilerde ve Kur’an kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an kursları ilimizde de faaliyet göstermeye başladı.

Hz. Ömer Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programında öğrenciler tarafından ilahiler söylendi, şiirler okundu.

Dinimizi iyi bir şekilde öğrenebilmek için dinimizin ana kaynağı Kuran-ı Kerim’i ve Hazreti Peygamberimizin hayatını çok iyi bilmemiz gerektiğine vurgu yapan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, “Tüm camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda yaz Kur’an kursları açıldı. Kur’an-ı Kerim’i bilmeyenler Elif Ba’dan başlamak suretiyle, bilenler de Kuran-ı Kerimi daha iyi öğrenebilmeleri adına eğitimlerinizi alacaksınız. Diğer etkinliklerle beraber burada da dinimizin değerlerini öğreneceksiniz. Burada sadece Kuran-ı Kerim öğretilmeyecek, Peygamberimizin hayatı, itikat, ibadet, ahlak vb. değerlerimiz konusunda da bilgilendirileceksiniz. Bu kurslara devam çok önemli, kurslara aksatmadan devam etmelisiniz. Bu kurslarımızda hem eğlenecek hem de öğreneceksiniz. Sizlere eğitim verecek olan görevli arkadaşlarımıza, sizleri bu kurslara gönderdiği için annelerinize ve babalarınıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa İl Müftü Yardımcılarımız Yılmaz Özbakır, Berrin Çelebi, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Seyhan Elmacı, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda cami bahçesinde öğrencilere çeşitli oyunlar oynatıldı ve ikramlar yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...