Amasya’da Yaz Kur’an Kurslarına Tiyatro Ile Veda Edildi

Amasya'da Yaz Kur’an Kurslarına Tiyatro Ile Veda Edildi

yaz kur’an kurslarına tiyatro ile veda edildi

19 Ağustos 2021 - 08:00

İl Müftülüğümüz tarafından cami ve Kur’an kurslarında 05 Temmuz - 20 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarına veda programı düzenlendi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Amasya Sanat Tiyatrosu tarafından “Zaman Hırsızı” adlı çocuk tiyatrosu sergilendi.

Programın açılış konuşmasında İl Müftümüz Durmuş AYVAZ şunları belirtti: “Bütün sanatların sahibi, insanı sanatla, nimetle ve güzellikle donatıp dünyaya gönderen Allah’a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selam ediyorum. Çocuklarımız Yaz Kur’an Kurslarımızda kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi, büyüklerine saygıyı, aile içindeki davranış kalıplarını, bayrağı, vatanı, milleti, manevi değerlerini, genel olarak toplumda ahlak kuralları içerisinde nasıl yaşanacağını ve topyekûn olarak nasıl iyi bir insan olabileceklerini öğrendiler. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm din görevlisi hocalarımıza, Kur’an kursu öğreticilerimize ve çocuklarımızın ailelerine şükranlarımı iletiyorum. Yaz dönemi boyunca bu kurslara katılıp, başarıyla bitiren çok kıymetli çocuklarımıza da teşekkür ediyorum. İzleyeceğimiz “Zaman Hırsızı” adlı çocuk tiyatrosu için Yazar – Yönetmen Halis BÜYÜKBAYRAKTAR’a ve tiyatro ekibine de emekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen Yazar – Yönetmen Halis BÜYÜKBAYRAKTAR’ın kaleme aldığı ve yönettiği “Zaman Hırsızı” çocuk tiyatrosu öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.

Program sonunda İl Müftümüz Durmuş AYVAZ Amasya Sanatçılar Derneği Başkanı Halis BÜYÜKBAYRAKTAR’a hediye takdiminde bulundu.

Programa İl Müftümüz Durmuş AYVAZ ve eşi Şükriye AYVAZ Hanımefendi, İl Müftü Yardımcımız Emine UYSAL, Amasya Sanatçılar Derneği Başkanı Halis BÜYÜKBAYRAKTAR, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...