Ankara’da Hafız Din Görevlileri Il Birinciliği Için Yarıştı

Ankara’da Hafız Din Görevlileri Il Birinciliği Için Yarıştı

ankara’da hafız din görevlileri il birinciliği için yarıştı

13 Mayıs 2022 - 09:20

                                                                              Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Türkiye genelinde düzenlenen erkek din görevlileri arası hafızlık alanında Ankara İl Birincisini belirleme yarışması Sincan Müftülüğüne bağlı Yavuz Sultan Selim Camiinde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Programın açış konuşmasını yapan Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu; “Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl Türkiye geneli düzenlenen erkek din görevlileri arası hafızlık yarışmasının Ankara İl Finalinin ilçemizde yapılması bizleri ziyadesiyle memnun etti. İlçemizde bulunan hafızlık kurslarında eğitim gören yavrularımızın yarışmaya seyirci olarak katılması onlar içinde ayrı bir tecrübe ve motivasyon oldu. Programa teşrif eden değerli protokolümüze, yarışmaya katılan kıymetli hafız hocalarımıza ve aziz cemaatimize canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün bu güzel yarışmada bizleri yalnız bırakmayan Sincan Kaymakamımıza,Belediye Başkanımıza ve muhterem hocalarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ardından yarışmaya geçildi.

 Yarışmanın akabinde Kura’nı Kerim ziyafeti yapıldı.

Programdaki seçkin okuyucular;

Ankara Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, İzmir Dini Yüksek İhtisas Eğitim merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Hacı Bayram Camii Uzman İmam Hatibi Yunus Koçan, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Muhammed Mansur Sağır, Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı ve Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Furkan Tıraşçı’nın güzel tilavetleri ile duygu dolu anlar yaşandı.    

                                                                                                                                                             

Dereceye giren hafız görevlileri açıklayan İl Müftümüz Dr. Yusuf Doğan konuşmasında;”Kıymetli hafızlar hepiniz bizim gönlümüzde birincisiniz. Sizlerden beklentimiz ömrünüzün son demine kadar dini mübini islâma hizmetkâr olmanızdır. Yüce Allah Kur’an’da ‘Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et.’ buyuruyor.Çünkü bizim örneklerimiz öyledir. Sahabe Efendilerimizden Ubeydullah bin Cerrah kendisi ve ailesi İslâma ve Kur’ana hizmet yolunda şehit olmuşlardır. Burada bulunan genç hafızlarımızdan da beklentimiz Kur’an-ı Kerim’i arapça okuyup, arapça hıfz edip,arapça anlamını ve manasını iyice kavrayıp, hıfz ettiğiniz Kur’an-ı hayatınıza tatbik etmeniz ve yaşantınıza yansıtmanızdır.” ifadelerini kullandı.

 

Ardından İl Müftümüz Doğan; yarışmada birinci olan Keçiören Yurtoğlu Camii İmam Hatibi Cemil Balcı’yı tebrik edip hediyesini takdim etti.

Yarışmada; Nallıhan İlçesi Çayırhan Barış Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Kahraman ikinci olurken, Çankaya İlçesi Kuba Camii İmam Hatibi Yusuf Emre Biberoğlu’da üçüncü oldu.              

 

Ankara’nın farklı ilçelerinden 8 hafız din görevlisinin  katıldığı yarışmada dereceye giren hafızlara Ankara Müftülüğü, Sincan Müftülüğü ve Sincan Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kılınan öğle namazının ardından Sincan Belediyesi tarafından katılımcılara yapılan yemek ikramı ile program sona erdi.

 

Programa ; Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankara İl Müftü Yardımcısı Fazlı Mutlu,İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, Emekli müftü Bekir Ercan,Jüri Heyeti olarak Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Açık, Eğitim Görevlisi Sabahattin Turan, Sincan’da Hafızlık Kurslarında eğitim gören öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Yalova'da Hacılarımızı Uğurluyoruz
Yalova'da Hacılarımızı Uğurluyoruz