Ankara’da Ilk Umre Kafilesi Duâlarla Uğurlandı.

Ankara'da Ilk Umre Kafilesi Duâlarla Uğurlandı.

ilk umre kafilesi duâlarla uğurlandı.

11 Mayıs 2022 - 09:20

Dünya genelinde meydana gelen Koronavirüs salgınından dolayı 2020 yılından itibaren Türkiye’den yapılamayan  Umre Ziyaretleri yeniden başladı.

 

Ankara’dan Şevval ayında umreye gitmek için kayıt yaptıran 45 kişiyle birlikte 171 kişilik ilk umre kafilesi bugün Esenboğa Havalimanından duâlarla yolcu edildi.

 

Pandemiden dolayı uzun bir aradan sonra umreye gidecek olan İlk Kafile için bugün Esenboğa Havalimanı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İl Müftülüğümüz birlikte Umrecileri Uğurlama programı düzenledi.

 

Program saat 14:00’te Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Bölümü’nde yapıldı.

 

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda umrecilere hitap eden Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan konuşmasında;”Büyük bir özlem ve hasretle beklediğimiz kutsal beldelere ziyaret edip umre ibadetini ifa etmek üzere çıktığınız bu güzel yolculuğunuzu Allah hayırlı eylesin.Kur’an-ı Kerimde ‘Allah için,Haccı’da Umre’yide hakkıyla eda edip tamamlayın...’(Bakara Suresi 196. Ayet) buyuruyor Yüce Allah . Yüce Allah’ın rızasına nail olacak şekilde bütün vaktimizi tanzim edelim. İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’(sav) ‘Hac ve Umre yapanlar Allah’ın misafirleridir.O’ndan Bir şey isterlerse, onlara cevap verir. Af isterlerse onları affeder.’(İbn Mace, Menasik, 5) buyuruyor. Peygamberimizin ifade ettiği Rahman’ın misafirleri olma şerefine nail olmuş müstesna kimselersiniz,Bizlerden Efendimize selam götürüp oralarda bizler için  ülkemiz için bütün müslümanlar için duâ etmenizi istirham ediyoruz sizlerden. Rabbim umrenizi mebrur yolculuğunuzu hayırlı eylesin.” ifadelerini kullandı.

 

Ankara İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz hocamızın yaptığı duânın ardından umreciler ihramlarını giyip yakınlarıyla helalleşip pasaport kontrolünden geçtikten sonra Ankara-Cidde uçuşunu gerçekleştirecek uçağa yolcu edildi.

 

Programa;Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Kafile Başkanı Yaşar Demirkan Kafiledeki görevli  din görevlileri ile umreciler ve onları yolcu etmek üzere gelen yakınları katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı