Ankara’da Roketsan “şakir Zümre Camii” Dualarla Ibadete...

Ankara'da Roketsan “şakir Zümre Camii” Dualarla Ibadete Açıldı

roketsan “şakir zümre camii” dualarla ibadete açıldı

21 Mart 2021 - 09:20

Mamak Roketsan A.Ş. tarafından Lalahan Tesislerinde yerli savunma sanayinin öncülerinden Şakir Zümre adına yaptırılan Camii kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Mamak Merkez Camii’nde görevli Kurra Hafız- İmam Hatip Nuri Garbetoğlu’ nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN’ ın vaazıyla devam etti.

İl Müftüsü DOĞAN konuşmasında, ”Peygamberimiz (sav) Mekke’den Yesrib’ e hicret ettikten sonra inşa ettiği Mescid-i Nebi ile Camii merkezli bir medeniyet anlayışıyla, Yesrib’i Medeniyet şehri Medine-i Münevvere’ ye dönüştürmüştür. Camii; bizim medeniyetimizin merkezidir, İslam toplumunun yaşayışında bütün hayat faaliyetlerinin açıldığı bir kaynak ve temel müessesedir. Camii; mihrabıyla bir mabet, minberiyle bir toplum ve bir devlet kürsüsüyle bir mekteptir. Camilerimiz; kıyamete kadar ezanlarıyla bütün insanlığı Allah’a, tevhide, vahdete çağıracak, namazıyla Müslümanlığı Allah’ın katına yükseltecek, hutbesiyle üstün insanlık düzenini tebliğ edecek, doğruluklara doğrultacak, eğriliklerden çevirecek, vaazıyla ilim ve ahlak, marifet ve hikmet dersini verecektir. Camilerin minareleri halkın göğe kalkmış şehadet parmakları, şadırvanları da yüz akıdır. Camiler; kentlerde evlerle çarşı arasına ilahi bir terazi gibi kurulmuş, halk sağlığını koruyan ilahi kuruluşlardır. Ezanla, Kur’an’la, Kıyamla, Rukuyla, secdeyle, duayla lahuti ikliminde huzur ve sekine bulduğumuz manevi güzelliklerin merkezidir. Rabbim mabetlerimize namahrem eli değdirmesin, minarelerden ezanımızı dindirmesin, bayrağımızı gönderden hiç indirmesin, bu aziz ve necip milleti kıyamete kadar payidar eylesin. Bu camiye ismini verdiğimiz Şakir Zümre kardeşimizi Rabbim merhametiyle muamele etsin, mekânını cennet, makamını âli eylesin. Rabbim Bu caminin yapımında emeği geçen bütün kardeşlerimizin dünyasını ve ukbâsını mâmur eylesin.”, ifadelerini kullandı.

Ezân-ı Muhammed’inin okunmasıyla birlikte namaza geçildi. Cuma Hutbesini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI irad etti. Hutbede Tevbe Suresi’nin 18. Ayetini okuyup manasını verdi. “Allah’ ın mescitlerini ancak Allah’ a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’ tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. Camiler bu toprakların ve milletin tapusudur. Camiler kalplerimizin, gönüllerimizin, zihinlerimizin, düşüncelerimizin tavır ve davranışlarımızın imar edildiği medeni bir toplumun topyekûn inşa edildiği eşsiz huzur ve medeniyet merkezleridir.”, dedi.

Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI, Cuma namazını kıldırıp dua ettikten sonra “Şakir Zümre Camii’ nin açılış beratını Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk YİĞİT'e takdim etti.

Açılış programına Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Başkan yardımcıları, Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, üst düzey yöneticiler ve çalışanlarla birlikte Mamak Müftüsü Necmettin SAYDAN ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...