Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Tarafından...

Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Tarafından “gençlik Kampı” Düzenlendi

ankara müftülüğü gençlik koordinatörlüğü tarafından “gençlik kampı” düzenlendi

24 Eylül 2021 - 09:20

Ankara İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüz uhdesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kızılay riyasetinde birçok farklı dalda spor aktivitelerinin yer aldığı, doğa güzelliğiyle Çamlıdere Çamkoru Gençlik Kampı düzenlendi.

12 Eylül-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gençlik Kampı” üç grup halinde düzenlendi. Öğrenciler ve Gençlik koordinatörlüklerinde görevli personelden oluşan toplamda 180 kişiyle kamp programı gerçekleştirildi.

Gençlik Koordinatörlüğünden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Fazlı MUTLU, “Gençlerin kendilerini, sıcak aile ortamında kendi evlerinde hissedecekleri bir ortam oluşturmak için büyük bir emek ve gayret sarf edilerek organize edilen Gençlik Kampı, ilimizde ilk defa düzenleniyor. Biz bu organizasyonlarla gençlere yeni ufuklar ve yeni bakış açıları kazandırmayı, birlikteliğin beraberliğin ve aynı ortamı paylaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu aynı zamanda da sorumluluk bilincini diri tutarak bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu buluşmaların startını Çamlıdere’ den veriyoruz. İnşallah ilerleyen dönemlerde çok farklı seviyelere ulaşmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda kampımızın hayırlı ve bereketli geçmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Siz kıymetli gençler ve değerli hocalarım hoş geldiniz.” dedi.

Birinci grup kamp programında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim ARGUN gençlerimiz ve personel ile buluşarak seminer verdiler. Seminerde ARGUN, “Gençler bu milletin bir ferdi ve vatandaşı olarak bizim en fazla kıymet verdiğimiz, en çok önemsediğimiz kategoride ilk sırayı alıyorsunuz. Her zaman ve her durumda kendinize ve düşüncelerinize değer verin. Asla ama asla kıymetli vaktinizi boşa harcamayın! Devamlı olarak ilimle, bilimle ve okumayla iç içe olun. Kendinizi her anlamda ve alanda donamlı hale getirmenin yollarını arayın. Aklıselim ve kalbi selim olarak hareket ederek sorumluluklarımızın farkına varalım. Sizler çok değerlisiniz ve sizler kendinizi ne kadar geliştirirseniz geleceğe o denli umutla ve güvenle bakabilirsiniz. Bu kampın hayırlara vesile olmasını ve ülkemizin her bir köşesindeki gencine ulaşılmasını, bu hizmetlerin yayılmasını temenni ediyorum.” dedi.

İkinci grup kamp programının son gününde de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLEYEN seminer verdi. Seminerde Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZİĞİT de gençlik çalışmaları konusunda genel bir bilgilendirme yaptı.

Üçüncü grup kamp programında ise Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman AKKUŞ seminer verdi. Programa katılan İl Müftü Vekili Âdem KARADENİZ’ de kampa katılan gençleri ziyaret ederek iyi dilek temennilerde bulundu.

Birinci grup kamp programına Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, ikinci grup kamp programına Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana,  Kalecik, KahramanKazan, Keçiören, Kızılcahamam, üçüncü grup kamp programına da Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle ilçelerinden gençlerin ve gençlik koordinatörlerinin katıldı. Kamp programında masa tenisi, okçuluk, voleybol, futbol, basketbol gibi sportif faaliyetler ile gezi, tanışma, ziyaret, ebru sanatı, el işlemeciliği gibi faaliyetler yer aldı.

Kamp son gününde katılımcıların görüşlerinin alındığı anket raporlarının açıklandığı toplantıda kampa katılan ilçelerin İlçe Müftüleri de katıldı. Farklı ilçelerden gelen Müftülerimiz gençlik adına bu kampların daha çok verimli olması düşüncesiyle duygu ve düşüncelerini ilettiler. Müftülerimiz daha sonra sportif faaliyetleri yerinde inceleyerek bilgi aldılar. Kampa katılan gençlerin memnuniyetleri ve güzel temennileri ile kamp sona erdi. Gençler İl ve İlçe Müftülüklerimize, İl ve İlçe Gençlik Koordinatörlüklerimize teşekkürlerini ilettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı