Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.

Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.

antalya şehidini dualarla uğurladı.

26 Mayıs 2022 - 09:25

Antalya Şehidini Dualarla Uğurladı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, şehit olan 5 mehmetçikten biri olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Uncalu Şehitliğinde ebediyete uğurlandı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in cenazesi Antalya'da Uncalı Garnizon Şehitliğinde dualarla toprağa verildi.

Akdeniz Üniversitesi Camii'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Mesut Güler, annesi Berrin Güler ile kız kardeşi Merve Güler, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Antalya Milletvekili Atay Uslu ile Abdurrahman Başkan, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, il protokolü ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı askerlerin omzunda tekbirler eşliğinde taşındı.

Cenaze namazını İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın kıldırdı

Törende şehitlik mertebesinin önemine işaret eden Müftü Yalçınkaya, “Pençe-Kilit operasyonunda 4 arkadaşı ile birlikte vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için en değerli varlığı canını feda eden , bir gül bahçesine girercesine şehadet şerbetini içen, kahraman Şehidimiz PiyadeTeğmen Abdulkadir Güler'e bugün son görevimizi yerine getiriyoruz. Kahraman Şehitlerimizin mekanları cennet makamları âli, ruhları şad olsun. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Yaralanan Mehmetçiklerimize Rabbim Eş-Şafi ismi tecellisiyle şifa ihsan eylesin. Şu an Pençe-Kilit Harekatı'nda görev alan Mehmetçiklerimizin kalplerine cesaret, metanet ve sekinet, bileklerine güç ve kuvvet versin. Düşmanlarımızın yüreklerine korku salsın. Onların birliklerini dağıtsın. Şehidimiz sayesinde birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı daim eylesin. Azîz milletimizin başı sağolsun.” Ifadelerini kullandı.

 

Namazın ardından askerlerin omzuna alınan Güler'in naaşı, tekbirler eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı.

Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler’in cenazesi Uncalı Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü’den Farkındalık Programı.
Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü’den Farkındalık Programı.
Şanlıurfa'da Müftü Aslan, ‘’bağışlarınızla Binlerce Ihtiyaç Sahibi Ailenin Evine Et Giriyor’’
Şanlıurfa'da Müftü Aslan, ‘’bağışlarınızla Binlerce...