Bakan Kurum’dan Istanbul Müftülüğü’ne Ziyaret

bakan kurum’dan istanbul müftülüğü’ne ziyaret

01 Aralık 2018 - 15:01

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Müftülük çalışmaları ile ilgili bilgi alan Kurum, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a çalışmalarında başarılar diledi.

İBB Başkanı Uysal, Meşihat Arşivini ziyaret etti

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Şer’iyye Sicilleri ve Bab-ı Meşihat Arşivi’ni gezdi.

Uysal ve Yılmaz, arşiv binasında bulunan ve ilk kez 1873 yılında dönemin Osmanlı Maarif Nezareti tarafından mushaf basımında kullanılan ‘taş baskı Kur’an-ı Kerim kalıpları’nı inceledi. İkili daha sonra, Şer’iyye Sicilleri’nde 9872 adet belge ile Bab-ı Meşihat Arşivi’nde bulunan 5.454 adet defter yaklaşık 1 milyon belgeden bazılarını inceleyerek, uzmanlardan belgelerle ilgili bilgi aldı. 30.11.2018

Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor