Balikesir’da Kerbala;yeryüzüne Hakkı Hakim Kılmaktır

Balikesir'da Kerbala;yeryüzüne Hakkı Hakim Kılmaktır

kerbala;yeryüzüne hakkı hakim kılmaktır

04 Eylül 2020 - 09:40

İl Müftüsü Sayın Ramazan TOPCAN, Muharrem ayı vesilesiyle Altıeylül İlçesi Macarlar Mahallesinde bulunan Cem Evine ziyarette bulundu. İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Cemevinde yaptığı konuşmada: “Muharrem ayı; Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimizin; "Benim dünyadaki reyhanım, Cennet gençlerinin efendisi" diyerek sevdiği torunu Hazreti Hüseyin (r.a.) Efendimiz ile 72 masum insanın Kerbela'da şehit edilmesinin hüznünün yaşandığı bir aydır. Dini, tarihi ve kültürel açıdan pek çok mesajı barındıran, hüzünlerimiz kadar önemli olayların da meydana geldiği bir zaman dilimidir. Canlarım! Biz görmeden sevdik Hazret-i Ali Efendimizi, Hazret-i Hüseyin Efendimizi. Yolunda yürümek hepimiz için bir şeref olduğu kadar aynı zamanda da dünya ve ahiret kurtuluş vesilemizdir. Unutmayalım ki Hazret-i Hüseyin’i (r.a.) Efendimizi sevmek, onun uğruna can verdiği adaleti, merhameti, saygıyı, vefayı, erdemi, izzet ve şerefi hayata hakim kılmaktır. Kerbela, haksızlık karşısında dik duruşun, onurlu duruşun adıdır. Kardeşlerim! Biz bir ağacın dallarıyız. Dallarımız farklı olsa da gövdemiz,meyvemiz aynıdır. Geçmişte yaşanılan acı olaylardan gereken dersleri çıkarmalı, birbirimize bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmeliyiz. Bu duygu ve düşünce ile bir kere daha Muharrem ve Aşure’nizi tebrik ediyor, hepinize gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, sizi Rabbime emanet ediyorum.” Dedi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret