Balikesir’da "2024 Yılı Zekat Iyilik Buluşması"...

Balikesir'da "2024 Yılı Zekat Iyilik Buluşması" Düzenlendi

"2024 yılı zekat iyilik buluşması" düzenlendi

05 Mart 2024 - 09:40

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor. Bu kapsamda Balıkesir İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Zekat İyilik Buluşması" gerçekleştirildi. İl Müftülüğü Konferans Salonundaki programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Celal Sürgeç, "Türkiye Diyanet Vakfı küresel bir iyilik hareketidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin umudu hep bizler olduk. Gazze’de, Arakan’da, Afrika’da ve daha bir çok ülkede kardeşlerimizin umudu bizleriz. Bu bilinçle dünyaya iyiliği yaymak için elimizden geleni yapmak durumundayız.” dedi. Ardından kürsüye gelen Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın güçlü faaliyet ve hizmet ağıyla insanların gönüllerine dokunmada önemli bir etkisi olduğuna dikkat çekti. Kurt, “Türkiye Diyanet Vakfı, yaklaşık 50 yıldır ülke çapında ve dünya genelinde ihtiyaç duyulan her yerde temel hizmetleri sunarak, Diyanet Başkanlığı'nın gücünü ortaya koymada önemli rol üstlenmektedir. Vakfımızın hizmetlerini Orta Asya'dan Balkanlar'a, Afrika'ya ve ötesine kadar genişletmiş bulunuyoruz. Çeşitli engellerle karşılaşmamıza rağmen Arakan, Yemen, Sudan ve Gazze gibi ülkelerde bizlere ihtiyaç duyan kardeşlerimize yardım ve destek sağlamayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Dünyanın dört bir yanında zor durumda olan kardeşlerimiz başkalarından değil bizden yardım bekliyorlar. Bizler de halkımızın desteğiyle en yakınımızdan başlayarak bütün dünyada yardım bekleyen kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi. Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerin sayısal verilerle anlatıldığı programa il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan zekat koordinatörleri ile her kademeden din görevlisi katıldı.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri