Bartın’da Dr. Kondi: Hayata Güzel Bakın, Umutsuz Olmayın

Bartın'da Dr. Kondi: Hayata Güzel Bakın, Umutsuz Olmayın

Bartın'da Dr. Kondi: Hayata Güzel Bakın, Umutsuz Olmayın

05 Ekim 2023 - 10:05

Bartın'da "Mevlid-i Nebi Konferansı"nda konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "İmanın hayatınızın her anına ve her alanına dair bizi yönlendirmesi ve iman üzerine, istikamet sahibi olmamız gerektiğini yeniden konuşalım." dedi.

Bartın İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" temalı konferans düzenlendi.

Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlene konferansa Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Keskin:

Allah resulünü bu anışımız, anlamaya çalışmamız, bu hafta da inşallah İmanımızı güçlendirmeye, istikametimizi yeniden bulmaya vesile olsun.” dedi.

Programda selamlama konuşmasını yapan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan:

Farklı renklerin, kültürlerin, yaşam alanı olduğu bu topraklarda farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeli, sevgi ve hoşgörü iklimini bozulmadan devam ettirilmesi için Sevgili Peygamberimizin evrensel öğütlerini, tavsiyelerini hayatımızın merkezine alarak gelecek nesillere doğru bir şekilde öğretmeli, onun ümmeti olarak üzerimize düşen en büyük görevi yerine getirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi:

İslam hayatın bütününe hitap eder. Namazı, orucu, zekatı çıkararak “ben İslam’ı yaşıyorum” diyemezsiniz. İslam, hava, su, toprak, güneştir. Hayatın bütün alanlarını aydınlatmak ve rehber olmak üzere bize yol göstermek üzere gönderilen bir dindir.

Hayata güzel bakın, umutsuz olmayın. Dünyada hiçbir günah Allah’ın rahmetinden daha büyük değildir. Peygamberin şefaatini elde edebilmek için ismi alındığında elimizi kalbimize koymak çok değerli, kıymetli ama onun sünnetinden, onun hayatını öğrenmekten kendinizi ve çocuklarınızı mahrum etmeyin. İyi arkadaş bulamayabiliriz, ama biz iyi arkadaş olabiliriz. Yalan söylemeyen insan bulamayabiliriz, ama biz yalan söylemeyebiliriz. Herkese iyilik yaptıramayabiliriz, ama biz her daim iyilik yapabiliriz. Herkesin her zaman yapabileceği güzel bir iyilik vardır. Hiçbir şey mi yapamıyorsunuz? Oturun müminlere dua edin.

Çocuklarınızın sırdaşı olun. Çocuklarınız size güvensinler. Güven merkezi olun. Çocuklarınız size kavuşmayı adeta özlesinler. Size güvenmeyen, size sır vermeyen çocuklarınız sosyal medyada sırlarını başkalarıyla paylaşıyorlar. Ailemize, gençlerimize kurulan binlerce tuzak adeta yuvamızı yıkıyor.

Program emekli olan din görevlilerine plaket verilmesiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri