Bartın’da Il Müftülüğünden "mevlid-i Nebi Haftası"...

Bartın'da Il Müftülüğünden "mevlid-i Nebi Haftası" Programı.

13 Kasım 2019 - 10:06

Bartın İl Müftülüğü tarafından 2019 Yılı “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

Emekli Baş Vaiz Mustafa AKGÜL’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa, başta Bartın Valisi Sinan GÜNER olmak üzere, İl Müftüsü Abdülcelil ÇAKAR, İl Müftü Yrd. Hulusi GÜNER, İl Kurum Amirleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Kur'an kursu öğreticileri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

12 Kasım 2019 Salı günü Yalı Bulut Düğün Salonu’nda gerçekleşen program, tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Din Görevlisi Hüseyin SOYAL’ ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü ÇAKAR’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan emekli Baş Vaiz Mustafa AKGÜL aile konulu konuşmasında oldukça önemli meselelere değindi. Özelliklede içinde bulunduğumuz çağda hızla değer kaybeden aile kavramına her zamankinden daha sıkı sarılıp değer vermemiz gerektiğine vurgu yapan AKGÜL, geçmişte düşük seviyelerdeki boşanma oranlarının günümüzde hızla arttığını belirtti.

Başta Din Görevlileri olarak bizlere çok önemli görevler düştüğünü belirten AKGÜL, her zamankinden daha çok çalışarak aile yapısının sağlam temellere oturtulmasını sağlamamız ve elbirliğiyle aile kavramını hak ettiği değere tekrardan kavuşturmamız gerektiğini söyledi. Aile kavramını yitiren toplumların ayakta kalamayacağı gerçeğini de anımsatan AKGÜL, sağlam bir toplum, sağlıklı bir aile yapısıyla mümkündür dedi.

İl Müftüsü Abdülcelil ÇAKAR’ ın Emekli Baş Vaiz Mustafa AKGÜL’ e hediye takdimi ile program sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret