Bartin Müftü Yardımcısı Hulusi Güner Görevine Başladı.

müftü yardımcısı hulusi güner görevine başladı.

02 Ağustos 2018 - 14:42

Müftü Yardımcısı Hulusi Güner Görevine Başladı.

Siirt Şirvan İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktayken Bartın İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Hulusi GÜNER 27 Temmuz 2018 tarihi itibariyle yeni görevine başladı.

Daha önce Bartın İl Müftülüğünde vaiz olarak görev yapmaktayken herkesçe sevilen ve pozitif yönüyle tanınan GÜNER'e hoş geldiniz der, yeni görevinde kendisine başarılar dileriz.

Hulusi GÜNER kimdir?

1979'da Bartın'ın Ulus İlçesi Kumluca Beldesi'ne bağlı Doğan Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'nın Nallıhan İlçesi Çayırhan Beldesi'nde tamamladı.

1996 yılında Ankara Beypazarı Lisesi'nden, 2001 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2002-2003'te İskenderun ve Gölcük'te kısa dönem erbaş olarak vatanî görevini ikmal etti.

2004'e kadar Sarf, Nahiv, Arap Dili ve Belagati, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, Siyer, Mantık, Tasavvuf vb. gibi lüzumlu Temel İslam İlimleri ile meşgul oldu. 2004 yılında Bolu Merkez Çobankaya Köyü Vayıslar Mh. Camii'ne İmam Hatip olarak atandı.

2007'de Konya Selçuk İhtisas Eğitim Merkezi'ne Kursiyer olarak girdi. 2009'da Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Hadis Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisansa başladı. 2010'da Hz. Muaz b.Cebel(R.a) ve Rivayetleri adlı semineri jüri tarafından kabul edildi. Aynı yıl İbn Irakî'nin, Ebu Davûd(r.h)'un Sünen'ine Şerh olarak yazmış olduğu Et-Tavassutu'l-Mahmud fî Şerhi Sünen-i Ebî Davûd isimli eserin tavsifini Yüksek Lisans Tezi olarak aldı. 2010'da İhtisas Eğitim Merkezinden mezun oldu.

Aynı yıl İstanbul'un Şile İlçesi Değirmençayırı Köyü Camii'ne İmam Hatip olarak atandı. 2011'de Bulgaristan'ın Sliven ve Yambol isimli şehirlerinde Ramazan Vaizi olarak yurt dışı görevinde bulundu. 2012'de İstanbul kafilesinde Umre görevini ifa etti.

2012'de Van Gürpınar Vaizliğine, 2013'de Bartın Vaizliğine atandı. Bartın Vaizliği görevini yürütürken 2014'te Ulus İlçe Müftülüğü'ne vekalet etti. Aynı yıl İstanbul Kafilesinde Hac görevini eda etti. 2015'te Bartın Cezaevi Vaizliğini de vekaleten yürüttü.

2016'da Siirt Şirvan İlçe Müftüsü olarak atandı. 2017'de Diyarbakır 2 Hac Kafile Başkanlığı görevini deruhte etti. 27 Temmuz 2018'de Bartın İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.

Arapça ve ingilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri