Batman’da Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nda ödüller...

Batman'da Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nda ödüller Sahiplerini Buldu

batman'da mevlid-i nebi bilgi yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

02 Temmuz 2021 - 10:15

+Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi "" düzenlenmişti.

Yarışmada üniversite öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan "Hadislerle O'nu Anlamak" adlı eserden sorumlu tutuldu.

Batman Müftülüğü Konferans salonunda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen ödül programına, İl Müftümüz Turgut Erhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü M.Şafi Özperk, KYK Müdürleri, İl Müftü yardımcıları, birim müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi yarışması Ödül töreni  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında KYK Müdürleri ve  Batman Müftülüğü Gençlik koordinatörleri birer sunum yaptılar.

İl Müftümüz Turgut Erhan, açılış konuşmasında “İslam dini’nin hak, hukuk ve adalete dayalı faziletli ve ahlaklı bir toplum inşa etmeyi hedeflediğini ifade ederek, “ Asırlardır İslamın sancaktarlığını yapan medeniyetler inşa eden aziz bir milletin evlatları olarak, bizler Hz. Peygamberin kutlu yoluna meftun olan bir milletiz. Allah’a iman etmiş resulü Zişan efendimizi kendisine rehber edinmiş, bu vatanın evlatları olarak en çok ona hürmet eder onu hasretle özleriz. Peygamberimiz (SAV)  insanlar içinden seçilmiş, insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir peygamberdir. Dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, kimseyi incitmemeyi, İyilik yapmayı öğütleyen ve yaşayışıyla bunlara en güzel örnek olan Peygamberimiz “İman etmedikçe Cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız” buyurarak sevgiyi ve imanı toplumsal barışın, birlikte yaşamanın temel taşı yapmıştır. Bizlerde Peygamberimizin yolunu daha iyi anlamak için çaba ve gayret sarfetmeliyiz” dedi.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına bu kadar teveccüh olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten İl Müftümüz Erhan, “Peygamber ahlakının Kur’an ahlakı olduğunun altını çizerek, “Gençlerimizin bu yarışmaya teveccüh göstermesi gerçekten çok anlamlı. Yarışmaya katılan kardeşlerimizi cani gönülden tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü M.Şafi Özperk ise “Yarışmaya katılan kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten Peygamberimizi anlamak, onun hayatını kendi hayatımıza tatbik etmek ve onun ahlakıyla ahlaklanmak gerçekten de şu an da en çok ihtiyaç duyduğumuz hadisedir.” İfadelerine yer verdi.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Ödül töreninde ayrıca Batman Üniversitesi öğretim görevlisi Suat Zor tarafından Ney dinletisi gerçekleştirildi.

Erkekler kategorisinde birinci olan Ramazan Aslan ödülünü İl Müftümüz Turgut Erhan’dan Aldı. Kadınlar kategorisinde birinci olan Gizem Kınay ödül törenine telekonferans sistemiyle katılıp duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kınay; “Rabbim birincilik nasip etti. Gerçekten çok güzel bir duygu. Yarışma için hazırlanan ‘’Hadislerle O’nu Anlamak kitabı Peygamber Efendimizi gençlere çok güzel bir şekilde tanıtan bir kitap. Yarışmanın asıl amacı, gençlere Allah ve Resulünü bizzat ana kaynak olan hadislerden aktarmaktı.” diye konuştu.

Ödül takdimleri sonrasında program sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve Istişâre Semineri” Ile “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” Düzenlendi.
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...