Bitlis’de Din Görevlileri Fidan Dikti

Bitlis'de Din Görevlileri Fidan Dikti

din görevlileri fidan dikti

08 Ekim 2019 - 10:56

Camiler ve Din Görevlileri haftası vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fidan dikim kampanyasına Bitlis İl Müftülüğü görevlilerinden anlamlı bir destek verildi.

Bitlis İl Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla bütün camilerde sabah namazını müteakip cemaatle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, Orman İşletme Müdürü Tahir BAYDAŞ ve müftülük personelimiz iştirak etti.

İlimiz Merkez Beşminare Camii’ndeki fidan dikme etkinliğine katılan İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, bu yıl farkındalık oluşturmak amacıyla "Cami ve Hayat" sloganı ile ülke genelindeki birçok camide sabah namazının ardından cemaat ve din görevlilerinin, birlikte fidan diktiğini söyledi.

İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, "Peygamberimiz, 'İçinizden her biri kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin' buyuruyor. Bu kadar ağaca ve yeşile önem veren bir dinin mensuplarıyız. İşte bu farkındalığı oluşturmak için bugün hocalarımız cemaatleri ile birlikte uygun yerlere fidan dikecekler. Ülkemizi yeşillendireceğiz. Yeşilin olduğu yerde bereket vardır. Yeşilin olduğu yerde güzellikler vardır. Hazreti Peygamber Efendimiz, ‘Kabirlerinizi yeşillendirin. Çünkü yeşilin olduğu yere rahmet iner.’ buyuruyor. Onun için mezarlıklarımızı da yeşillendirmemiz lazım. İslam denildiği zaman insanın aklına temizlik gelir, çevre düzeni gelir, nizam ve intizam gelir. Ülkemizde ormanlar durmadan yakılıyor. Yakılan ormanlara karşı daha çok ağaç dikmemiz lazım. Ormanlarımız yok ediliyor. Onları durdurmamız lazım. Fidan dikimine önem vermeliyiz. Bu amaçla bugün burada toplandık. İnşallah bundan sonra da müftülük olarak ağaç dikmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, kampaya nedeniyle hazırlanan beşyüz fidanın katılımcılara dağıtılması ve dikilmesi ile sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...