Bitlis’de Minikler Yıl Sonu ‘‘bahar şenliği’’ Nde...

Bitlis'de Minikler Yıl Sonu ‘‘bahar şenliği’’ Nde Buluştu

minikler yıl sonu ‘‘bahar şenliği’’ nde buluştu

04 Haziran 2022 - 10:55

Bitlis İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri yıl sonu münasebetiyle ‘‘Bahar Şenliği’’ etkinliği düzenledi.

İl Müftülüğünün bahçesinde düzenlenen birbirinden renkli görüntülere sahne olan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasında konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani bugün dünyanın kardeşliğe daha çok ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Konuşmasının devamında Geylani, “Bu çocuklar bizlere emanettir. Biz onlara neyi gösterirsek, onu alacaklar. Allah’ın emretmiş olduğu güzellikleri onlara söyler, bu şekil eğitip büyütürsek, inşallah hem kendileri hem aileleri hem ülkeleri hem milletleri hem de ümmet için faydalı nesiller olacaklar. Bütün gaye ve hedefimiz, Allah’ın rızasını kazanmak ve onun rızasını kazanacak nesiller yetiştirmektir.” dedi.

Dünyanın kardeşliğe muhtaç olduğunu vurgulayan Geylani, şunları söyledi:

“Dünya kardeşliğe, merhamette, şefkatte, yardımlaşmaya muhtaçtır. Allah’tan korkmayan insan, her türlü felaketi, kötülüğü işleyebilir. Allah’tan korkan bir insan ise bilerek karıncayı bile ezemez. Bundan dolayı Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem), ‘Her şeyin başı Allah korkusudur.’ buyurmaktadır. Bu çocukların kalbine ve gönlüne İslam’ın güzelliklerini, Allah korkusunu yerleştirirsek, inşallah bu çocuklar dünyayı kurtaracak, dünyaya güzellikler getirecek, hayırda yarışacak. Yine Peygamber Efendimiz, ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır; Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’ diye buyurmaktadır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Etkinlikte Bitlis Belediyesi tiyatro ekibinin sergilediği Hacivat-Karagöz oyunu ile eğlenen çocuklar, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten gençlik merkezi ekiplerince kurulan stantta ok atıp, yüz boyama etkinliği yaptılar.

Etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Belediye Başkan Vekili Şirin Kurtulgu, müftülük personelleri, çocuklar ve aileleri katıldı. Verilen ikramlarla etkinlik sona erdi..


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...