Bitlis’de Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım‘ın...

Bitlis'de Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım‘ın “örnek Bir Genç: Zeyd B. Sabit” Konferansı

siyer vakfı kurucusu muhammed emin yıldırım‘ın “örnek bir genç: zeyd b. sabit” konferansı

10 Ekim 2023 - 10:55

İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani ve İl Müftü Yardımcımız Gülnihal Bora, İHH Bitlis ve Eğitime Destek Platformu’nun iştirakleriyle düzenlenen, Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım‘ın “Örnek Bir Genç: Zeyd b. Sabit” konulu konferansına katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen programda, açılış konuşmasını Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğr. Gör. M. Zahid Kuldaş yaparken, selamlama konuşmasını da İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Sancak yaptı.

İHH Gençlik biriminin hazırladığı sinevizyon gösteriminin ardından Muhammed Emin Yıldırım, genç sahabe Zeyd b. Sabit (ra) üzerinden gençlerimize çağın sahabeleri nasıl olunur meselesini samimi bir dille anlattı. “ Sahabelerin yaptığı güzel işlere Rasullullah (sas) in gösterdiği teveccüh şahsa değil ameledir, genç kardeşlerim. Zeyd’e ne teveccüh gösterdiyse Efendimiz (sas), Zeyd’in yaptıklarını yaparak o teveccühe mahzar olabilirsiniz.” Diyerek gençleri motive eden YILDIRIM, yıllardır İsrail zulmü altında olan Filistinlilerin muzaffer olabilmeleri için dua ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program sonunda İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani Muhammed Emin Yıldırım’a hediye takdiminde bulunarak konferans için kendilerine teşekkür etti.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, STK Başkanları, akademisyenler,kurum müdürleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.