Bitlis’de Tarihi Camilerimizden Ulu Camide Berat Kandili Kutlandı

Bitlis'de Tarihi Camilerimizden Ulu Camide Berat Kandili Kutlandı

tarihi camilerimizden ulu camide berat kandili kutlandı

31 Mart 2021 - 10:55

Bitlisin tarihi camilerinden Ulu Camide Berat Kandili coşkuyla kutlandı.

İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani’nin açılış konuşması olarak yaptığı kısa konuşmasında; Berat Gecesi, rahmet, mağfiret ve Cehennem’den kurtuluş mevsimi olan Ramazan-ı Şerif’e bir adım daha yaklaştığımızın habercisidir. Günah, borç ve cezalardan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Bu gecede Yüce Allah’ın af ve mağfiretinin çok olacağı müjdelendiğinden bu geceye “Berat Gecesi” denmiştir.

Geylani; Berat Gecesi, bizlere Rabbimizin affediciliğine sığınmayı, kendimize, ailemize, kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Zira Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratan’ın affına erebilmek için, yaratılanı affetme günüdür. Berat, arzularımızın, hevâ ve heveslerimizin, bencilliklerimizin etkisinden, nefsimizin esaretinden kurtulma gecesidir. Nefis ve şeytanın hile ve tuzaklarına karşı teyakkuzda olma bilincini diri tutma vaktidir. Bütün bunlara riayet ettiğimizde Berat Gecesi, Yüce Rabbimiz katında beratımıza ulaşacağımız kutlu bir gece olacaktır. Dedi.

Konuşmanın ardından Kur’an tilaveti, mevlit,ilahiler ve son olarak dua yapıldı.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı