Bolu’da Kızılay Dernegi Ziyaret Etti

Bolu'da Kızılay Dernegi Ziyaret Etti

kızılay dernegi ziyaret etti

31 Ağustos 2023 - 11:05

KIZILAY DERNEGİ ZİYARET ETTİ.

İlimizde faaliyet gösteren Kızılay Derneği Bolu Şubesi Yonetim Kurulu Başkanı Muhsin Kınacı ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Murat Koca Bolu İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Ziyaret Heyeti, il Müftüsü Demirtaş'a yeni görevinde hayırlı olsun dileklerini iletti.

Müftü Demirtaş, nazik ziyaretleri ve etkin hizmetleri için Bolu Kızılay Derneğine teşekkür etti.

---------

Müftü Demirtaş, yerel kamuoyunda tartışılan konularla ilgili şunları söyledi :

KAN-CAN ve DİN

İnsan iki unsurdan oluşmaktadır. Ruh ve Beden. Ruhun canı, din ve imandır. Bedenin canı ise Kandır. İkisi de ihmal edilemez. Hatta öncelik olarak beden, can ve kan gelmekte, din ise ikinci sırada gelmektedir. Diğer taraftan ruh anlamını yitirdiğinde, maalesef intiharlar , bağımlılıklar ve diğer manevi krizler olmaktadır. Son dönemde bu anlamda intiharlar ve bağımlılıklar artmıştır. Zira hayat anlamını yitirdiğinde manevi dünyamızdaki sorunlar bu neticeyi doğurmaktadır. Manevi afetler artmıştır modern dünyada..

KIZILAY DERNEĞİ BİZİM ANA PAYDAŞLARIMIZDAN BİRİDİR.

İl Müftülükleri tüm illerde hizmet protokolleri yapmaktadır.Bu kapsamda kurumumuz Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Hizmetler, Cezaevleri, Hastaneler, Üniversite ve Dini Sosyal Teşekküller başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile hizmet paydaşı olmaktadır. Bunların başında Kızılay Derneği gelmektedir.

Vatandaşımıza kan verme alışkanlığının kazandırılması hem sağlık hem de milli bir mesele olduğu konusunda duyarlılık oluşturuyoruz. Hem Cuma programlarında hem de mahalle bazlı programlarda örneğin 1.000 kişinin geldiği bir programda Kızılay'ı davet ederek gezici kan aracını göndermesi konusunda bilgilendiriyoruz. Hakikaten kan bağışı konusunda hem sabit noktalar hem de gezici kan araçlarını çoğaltmak için araç hazırlıkları yapmalıyız.

Milletimiz Kızılay'a her zaman destek vermekte menkul ve gayrı menkul bağışları ile hizmetlerini desteklemektedir.

Şu anda Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ile Gençlik Merkezi olarak kullanılan binanın alt katında, kendilerine tahsis edilen 3 odada hizmet vermesi Kızılay gibi büyük bir teşkilat için yetersizdir.

İlimizde daha merkezi ve daha göze ve gönle hitap edecek bir mekan hatta mekanlar oluşturulması gerekir.

Müftülük olarak şu anda zaten mevcut yerimizde hizmet kusuru yaşanmakta ve cami dışında bir mekanımız şehir içinde bulunmamaktadır.

Yüce Allah'ın izni ile ilimiz din hizmeti konusunda iki yıl içinde marka bir şehir olacaktır.

Hep birlikte aşacağız bu eksiklikleri.

Mottomuzu tekrar hatırlatalım: Mekan-İmkan-İnsan-Gayret“ dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve Istişâre Semineri” Ile “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” Düzenlendi.
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...