Bolu’da Esma’ül Hüsna Sokağı Açıldı

Bolu'da Esma'ül Hüsna Sokağı Açıldı

esma'ül hüsna sokağı açıldı

21 Mart 2024 - 11:05

Esma’ül Hüsna Sokağı açıldı.

RAMAZAN FARKINDALIĞI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.

Bolu 15 Temmuz Şehitler İmam-Hatip Ortaokulu Öğrencileri güzel bir projeye imza attılar.

İmam-Hatip Ortaokulu Öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Ebru Evci’nin koordinesinde , gönüllü katılımla 3 ay süren çalışmaya öğretmen ve öğrenciler destek verdi. Projenin son ayı olan Ramazan ayında ise Esmaül Hüsna etkinliği ifa edildi. Okulun ana koridoru Esmaül Hüsna Sokağı olarak belirlenerek Yüce Rabbimizin güzel isimleri ile süslendi. Projeye katılanlar Allah Telanın güzel isimleri ile ilgili bilgilerini geliştirdiler, öğrenciler özel olarak hazırladıkları defterlere Mevlamızın isimlerle ilgili görseller eklediler ve bilgilerini artırdılar.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , Esma’ül Hüsna etkinliği ile ilgili program kapsamında öğrencilere konferans verdi.

Müftü Demirtaş konferansında İslam Dininin tevhid dini olduğunu belirterek şöyle dedi:

“ İslam Dini Tevhid Dinidir. Kainatı tek bir kudret yönetmektedir. O da Ehad ismine sahip olan Allah Tealadır. O Rabbülalemindir, alemleri yaratmış , yaşatmış ve yönetmiştir ve yönetmektedir. Yüce Rabbimiz zatı itibarı ile batındır yani gizlidir. Ama isim ve sıfatları ile zahirdir, apaçıktır. Rabbimizin zatı hakkında tasavvurda bulunamayız. Rabbimiz hakkında yaratmış olduğu varlık alanı olan kainat ve içindekilerle , sıfatları ile ve muhteşem eserleri ile bilgi sahibi olacağız. Örneğin Nevşehir ilinde peribacaları var. Peri bacaları doğal yollarla oluşmuş olduğunu ifade ederiz. Üzerinde herhangi bir sanat, ilim ve irade görmeyiz. Fakat orada insanların kaldığı bir kaya evi , o ev içinde yer alan oda bölümleri, resimler ve benzeri mekanları gördüğümüzde burası doğal yollarla değil tam aksine burada birileri kalmış, bu mekanları oyarak veya resimleri çizerek burayı oluşturmuş deriz. Faili görmediğimiz halde akıl ile kasıtlı bir faili ararız ki, burayı kudretli, bilgili ve iradeli ve kasıtlı birisi yapmış, deriz. Aklın yoludur bu., deney gerekmez. Aynı şekilde kainatta ve insan üzerinde o kadar ilim, sanat, kudrete işaret eden izler ve tecelliler var ki, kendi kendine oluşmuş diyemezsiniz.

Peri bacalarına hiç benzemez bu işler. İşte Rabbimiz de kainatta ve varlık alanında isimleri ile tecelli eder, bize acır, rızık verir, harika bir yeryüzü ve güzellikler ortaya koyar. Bu nedenle güzel bir gül gördüğümüzde , sadece “güzel bir gül “ diyerek cümleyi kesmek hoş bir şey değildir. Cümlemizde “seni yaratana ve bu güzelliği verene kurban olurum !” şeklinde demeliyiz ki iş sadece gül çiçeğinde kalmasın. Eserin gerçek sahibi Yüce Allah'tır. Hakikaten orada Rabbimizin emeği ve tecellisi var” dedi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Fedaker, Okul Müdürü İsmail Şener, Okul Aile Birliği başkan Hüseyin Koç , aile birlik üyeleri Hilal Fedaker, Ayşe Bağlan ,Erdem Kaya, Elif Zorlu ve öğrenciler katıldı.

İl Müftülüğü olarak okulumuzu , öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri