Bolu Ilimizde Zekat- Iyilik Buluşmaları Toplantıları Yapıldı

Bolu Ilimizde Zekat- Iyilik Buluşmaları Toplantıları Yapıldı

bolu ilimizde zekat- iyilik buluşmaları toplantıları yapıldı

01 Mart 2024 - 11:05

" İyiliğin alanı genişletilerek , kötülüğün alanı daraltılabilir "

BOLU İLİMİZDE ZEKAT- İYİLİK BULUŞMALARI TOPLANTILARI YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekât İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu çerçevede Bolu İl Müftülüğü tarafından zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Zekât İyilik Buluşmaları” kapsamında bir dizi toplantı düzenlendi.

Başkanlığında planlaması dahilinde ilimizdeki toplantıya DİB Din işleri Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Yunus Akkaya hocamız katıldı.

İlk toplantı İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, Sube mudurleri , vaizler, cami görevlilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerceklesen program Yıldırım Bayezid Camii Müezzini Esat Tuna'in Kur'an tilaveti ile başladı.

Ardından Türkiye Diyanet Vakfi hizmetlerini anlatan sinevizyon izlendi.

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Yunus Akkaya Diyanetin Zekat hizmetleri konusunda yaptığı faaliyet ve hizmetleri dile getiren bir konuşma yaptı.

Akkaya yaptığı konusmada , " Diyanetin ve taşradaki teşkilatı olan muftuluklerimiz ve din görevlilerimiz vasıtası ile değerli halkımıza Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği içerisinde yürütülen hizmetlerin hayırsever halkımıza anlatmak, yapılan hizmetlerin etkin bir şekilde bilinirliğini artırmak ve farkındalığını oluşturmak, zekat verebilecek durumda olan hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında kardeşlik köprülerinin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulmasını sağlamak amacıyla bu toplantıları duzenliyoruz ", dedi.

Akkaya , Hayırsever vatandaşlarımızdan emanet olarak alınan zekat, fitre, fidye ve diğer Hayri bagislarin hedef kitlesine ulastirildigini belirterek , her yıl artan bir ivme ile iyiliğin alaninin genisletildigini belirtti.

Akkaya, bu kapsamda zekat bilincinin arttirilmasi kapsamında tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç olduğunu belirtti

Başkanlık ve TDV olarak , Zekat Bilincinin arttırılması kapsamında Diyanet, zekatın önemini ve nasıl verileceğini anlatan broşürler, kitapçıklar ve afişler hazırlamaktadır. Ayrıca, zekatla ilgili konferanslar, seminerler ve kurslar düzenlemektedir.

Başkanlığımız zekatla ilgili mesajları kamuoyuna duyurmak için televizyon, radyo ve internet gibi medya araçlarını kullanmaktadır.

Muftulukler ve cami görevlileri vasıtası ile zekat hakkında hutbelerde ve vaazlarda bilgi verilmektedir. Ayrıca, zekatla ilgili soruları cevaplamak için müftülüklerde ve camilerde zekat danışmanlığı hizmeti sunulmaktadir", dedi. Zekat konusunda topluma rehberlik edeceklerini, fakir ile zengin arasında köprü kurarak zenginin malındaki fakirin hakkının alınarak malın temizlenmesi hem de nefislerdeki cimrilik duygusunun kötü etkilerinden gönüllerin arındırılacağını belirtti.

Akkyaya, " Bu çalışmalarda öne çıkan husus öncelikle zekat konusunda toplumu ve zekat

mükelleflerini iyice bilgilendirmek, zekat

verebilirliği artırmak ve Türkiye Diyanet Vakf

aracılığı ile alınan emanetleri yerine

ulaştırmaktır", dedi.

Genel Sekreter Yunus Akkaya" Başkanlığımız zekat konusunda 3 hususu öne çıkartıyor :

1 Şeffaflık,

2 Hesap verebilirlik

3 Güvenirlik", dedi

-----

Din İsleri Yüksek Kurulu Genel Sekreteri , ikinci buluşmayı İl ve İlçe Müftüleri , Vaizlerin katılımı ile özel bir toplantı yapildi.

Zekat ve İyilik Buluşmalarının son toplantisi ise Bolu ilimizdeki hayirseverler ile TDV Yönetim Kurulu Üyeleri ile TDV Gonullulerinin katılımı ile Öğretmenevinde yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri