Bolu Ilinde Vicdan Kürsüsü

Bolu Ilinde Vicdan Kürsüsü

bolu ilinde vicdan kürsüsü

26 Aralık 2023 - 11:05

Katil İsrail ve Terör Örgütleri ile Teröre destek verenler lanetlendi.

BOLU İLİNDE VİCDAN KÜRSÜSÜ.

Bolulular Vicdan Kürsüsü’nden Haykırdı

Bolu sivil toplum kuruluşlarının Filistin’e Destek Platformu çatısı altında düzenlediği Vicdan Kürsüsü ilk etkinliğini, Kadı Camii önünde yapılan konuşmalar ve arkasından Kardelen Meydanına yapılan yürüyüşle, yağmurlu havaya rağmen geniş katılımla gerçekleştirdi.

Vicdan Kürsüsü, Bolu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ortak etkinliği olarak, küreselci emperyalistler ve maşası katil, işgalci, siyonist İsrail tarafından Gazze’de yürütülen insanlığa karşı ve savaş suçlarının tamamının gerçekleştiği soykırım ve katliamlara karşı durmak ve bu suçların hatırlanması ve hatırlatılmasını amaçlamak üzere planlandı.

Kadı Camii önünde gerçekleşen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hain terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucunda verdiğimiz 12 şehidimizin anılması ve terör örgütü ve destekçileri Amerika ve İsrail lanetlendi. Program üniversite öğrencilerini temsilen BAİBÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ahmed Muammer Badem ve Bolu STK’larını temsilen Hayrat Vakfı Bolu İl Temsilcisi Ferit Kaya’nın konuşmaları ile devam etti. Gazze’deki son gelişmelerden derlenen haberler okundu. Programın dua kısmında;

Kuzey Irak’ta bölücüler tarafından şehit edilen askerlerimiz, Gazze’de bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden, soykırımcı siyonist katiller tarafından şehit edilen kardeşlerimiz, hala işgalcilere direnen Filistinliler, dünyada zulme uğrayan tüm insanlar ile Ülkemiz ve Milletimizin birliği, beraberliği ve selameti için dua edildi.

Konuşmalar ardından Kadı Camii önünden Kardelen Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında bölücü terör örgütü PKK ve siyonist İsrailli katiller aleyhine sloganlar atıldı. Kardelen Meydanında Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılan dua sonrasında Vicdan Kürsüsü etkinliği sona erdi.

Vicdan Kürsüsü etkinliği her hafta bir Bolu STK’sı önderliğinde, cumartesi günleri saat 20.00’de Kadı Camii önünde yapılacak konuşmalar ve ardından Kardelen Meydanı’na yapılacak yürüyüş düzenli olarak gerçekleştirilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi