Bursa Müftülüğü "ramazan Ekranı"yla Hanelerle...

Bursa Müftülüğü "ramazan Ekranı"yla Hanelerle Buluştu

bursa müftülüğü "ramazan ekranı"yla hanelerle buluştu

20 Mayıs 2021 - 11:25

 

Bursa Müftülüğü Ramazan ayı boyunca sosyal medya, gazete, radyo ve televizyon kanalları için hazırladığı birbirinden farklı program ve yayın içerikleriyle izleyici, dinleyici ve okurlarla buluştu.

Bursa İl Müftülüğü sosyal medya hesapları, Bursa yerel radyo ve gazetelerinde yayınlanan birbirinden çeşitli yayın içerikleri ve programlar vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. Mukabele vaktinden vaaz sunumlarına, çocuk programlarından ailelere yönelik içeriklere, kandil özel yayınlara kadar çok farklı içeriklerle dop dolu programlar hazırlayan Bursa Müftülüğü Ramazan boyunca devam eden yayınlarıyla beğeni topladı.

Ramazan ayında gazeteler için hazırladığı “Ramazan Sayfasıyla” güne merhaba diyen Bursa Müftülüğü bir ay boyunca Ramazanın coşkusunu, bereketini Bursa da yayınlanan 18 gazetenin okurlarıyla buluşturdu.

Her gün 10:30’da mukabele geleneğini “Mukabele Vakti” programıyla sosyal medya hesaplarından Bursa Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım belediyesinin sosyal medya hesaplarından ayrıca 4 televizyon kanalının yayınlarıyla hanelere taşıdı.

Canlı yayın kuşağında her gün 11.30’da yayınlanan “Vaaz Kürsüsü” programında Bursa Müftüleri ve Vaizleri o gün okunan Kur’an bölümlerinin tefsiri, hadisler ve merak edilen sorularla dolu sohbet gerçekleştirdi.

Bursa Müftülüğü ’nün her yıl Bursa’da yayın yapan radyolar için hazırladığı “İftar Saati” programının ünü sınırları aştı, 38 ilde 92 radyoyla Türkiye’de dinleyicisiyle buluştu.

“Ailemiz Yuvamız” programı Ramazan ayında da hanelerimizi aydınlatarak Ramazan sevincini aile sıcaklığıyla buluşturdu.

Bursa Müftülüğü tarafından Ramazan-ı şerif içeriğiyle her hafta çekilen kısa videolar sosyal medya platformlarından beğeniyle takip edildi.

Yine “Cümle Kapısı” programıyla canlı yayında alanında uzman konuklarla izleyenleri Ramazan akşamlarının bereketiyle buluşturdu.

Bursa Müftülüğünün çocuklara yönelik etkinlik çalışmaları kapsamında 4-6 yaş sosyal medya hesabında Ramazan özel şiirler, hikâyeler, oyunlar, değerler eğitimi, canlı yayınlar ve etkinliklerle çocuklarımıza eğlenceli içerikler hazırlandı. Kukla gösterimi ve Hacivat Karagözle canlı yayınlarında çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Yine Müftülüğün gençliğe yönelik medya çalışmaları kapsamında gençlik hesabında günde 16 canlı yayın içeriğiyle sanattan edebiyata, kültürden şiire pek çok alanda yayınlar hazırlandı.

Aileye yönelik sosyal medya hesabında ayet, hadis, dua ve soru cevaplardan oluşan “Ramazan Takvimine” yer verildi. Ayrıca kadınlara özel online “Sadra Şifa Kur’an Sohbetleri” gerçekleştirildi.

Kadir Gecesini Bursa Ulu Cami’den yaptığı canlı yayınla ekranlara getiren Bursa Müftülüğü Kadir gecesinin heyecan ve bereketini tüm Bursalılarla paylaştı.

Ramazan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Müftüsü İzani Turan “Ramazan’ı evlerimizde eda etmemiz gereken bir süreçten geçtik. Bu nedenle sosyal medya üzerinden hazırladığımız mukabele, canlı yayın sohbetleri, radyo ve gazetelere hazırlanan programlarla Ramazan coşkusunu evlerimize taşımaktan ve bu konuda halkımızın memnuniyetini kazanmaktan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bursa İl Müftülüğü’nün medya çalışmaları yeni yayın içerikleriyle hız kesmeden devam edecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret