Diyarbakir’da Adrb’den çevirimdışı Aile Tiyatrosu

Diyarbakir'da Adrb'den çevirimdışı Aile Tiyatrosu

adrb'den çevirimdışı aile tiyatrosu

09 Haziran 2022 - 12:15

Diyarbakır’da ‘Çevirimdışı Aile’ Temalı Tiyatro Seyircilerle Buluştu

 

Diyarbakır İl Müftülüğü ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu işbirliğince Aile haftası münasebetiyle ‘Çevirimdışı Aile’ temalı tiyatro düzenlendi.

 

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen tiyatroya çok sayıda izleyici katıldı. Din görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Birincisi Kur’an Kursu Öğreticisi Haticetü-l Kübra Sansarkan’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı tiyatro öncesi yaptığı konuşma da “Kıymetli izleyenler hepiniz düzenlemiş olduğumuz tiyatro etkinliğine hoşgeldiniz. Önemli bir işe imza attığımızı görüyorum. Bu da beni duygulandırıyor açıkçası. Tiyatro oyununda anlatmak istediğimiz Sosyal Medya’nın Aile Üzerinde Etkileri, Gençlerimizin Yoğun Mesailerini bu mecralarda harcamaları, Ailelerin Sosyal Medya İle İlgilendiği Kadar Çocukları ile İlgilenmemesi gibi. Birçok konuya değinmeye çalışacağız. Gerçekten Çevirim içi iken ailemizden ne kadar Çevirim dışı kaldığımızı hepimiz görüyoruz. Ailenin temeli maalesef bu gibi sosyal medya bağımlılıkları ile çökmek de, biz de bu konuyu acısıyla tatlısıyla kendi çabamızla değerlendirdik. İyi seyirler diliyorum. Program da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

 

Ardından Kurs öğrencilerinden oluşan İlahi Korosunun seslendirdiği ilahi ve kasidelerle devam etti. Senaristliğini Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Uzman Vaiz Telvin Özkaya ve Özlem Çakmak’ın yaptığı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatroya ilgi gösteren seyirciler bazen güldü bazen de duygusal anlar yaşadı. Tiyatro sonunda Teknoloji bağımlılığıyla ilgili sorulara seyirciler telefonlarının flaşını açarak veya kapatarak evet veya hayır şeklinde cevaplar verdi. Seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Program sonunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı seyircilere ikram dağıttı.

 

Programa Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, İl Müftülüğü Uzman Vaizi Telvin Özkaya, İl Müftülüğü Vaizi Zeynep Narin, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...