Diyarbakir’da Il Müftülüğünden Bilim Fuarı Açılışı

Diyarbakir'da Il Müftülüğünden Bilim Fuarı Açılışı

il müftülüğünden bilim fuarı açılışı

25 Haziran 2021 - 12:15

İl Müftülüğünden Bilim Fuarı Açılışı

 

Diyarbakır da İl Müftülüğünün öncülüğünde Şehit Halit Gülser Kız AİHL Proje Okulu öğrencilerinin hazırladığı “Tübitak 4006 Bilim Fuarı” açıldı.

 

Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Şehit Halit Gülser Kız AİHL Proje Okulu öğrencileri “Tübitak 4006 Bilim Fuarı”nda yapmış oldukları bir çok projeyi sergiledi. Yapmış oldukları Bilimsel Proje ve Buluşlar ile bir çok başarıya imza atmak isteyen öğrenciler, icatları ile göz doldurdu.

 

Açılışa davet edilen Diyarbakır İl Müftü Vekili Mahmut Yıldızbaş yapılan projenin önemine vurgu yaparken şu sözleri kaydetti: “ Diyarbakırımız da bu denli bilimsel faaliyetlerin ve uğraşların olduğu bir fuarın açılışında bulunmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulunda ve kız öğrencilerimizin girişimleri ile yapılan bu fuara aynı zaman da katkı sunan Okul Müdürümüz Zekeriyya Erdem beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Bizi açılışa davet edenlerden Allah razı olsun. Böylesi güzel bir programa iştirak etmekten onur duyduk ve mutlu olduk. İnşallah Bilim fuarının giderek daha büyük projelere imza atacağına inanarak rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.” Dedi.

 

Diyarbakır İl Miili Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise “Okulumuzun öğrencilerine yapmış oldukları bu faaliyetten ötürü çok teşekkür ediyorum. Her biri geleceğin parlak yıldızıdırlar. Onlara desteğimiz hiçbir zaman bitmeyecektir inşallah. Onlar çalışacak ve üretecek biz de elimizden geldikçe onlara yardım edeceğiz. Açılışımıza gelerek bizleri onurlandıran İl Müftü Vekili Mahmut Yıldızbaş hocamıza çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman bir çok konuda bizlere ciddi destek sunan kıymetli İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamıza teşekkür ediyoruz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.” Dedi.

 

Açılışın ardından sergi salonunu gezen İl Müftü Vekili Yıldızbaş, üretilen projeleri ilgiyle takip ederken bir çok buluş hakkında bilgi aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...