Diyarbakir’da Imam-hatip öğrencilerine Hafızlık Merasimi

Diyarbakir'da Imam-hatip öğrencilerine Hafızlık Merasimi

imam-hatip öğrencilerine hafızlık merasimi

16 Temmuz 2021 - 12:15

İmam-Hatip Öğrencilerine Hafızlık Merasimi

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine hafızlık merasimi düzenlendi.

 

Diyarbakır Hafızlık İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri bir yandan hafızlık yaparken diğer yandan eğitim ve öğretimlerine de devam ediyor. Böylelikle İmam-Hatip Lisesi’nden Hafız olarak mezun oluyor.

 

Bağlar İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen merasime İl Müftü Yardımcısı İlhan Günay, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Önder Diyarbakır İmam-Hatipliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraceddin Öztoprak, Diyarbakır Hafız İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

 

Program Kur’an Kursu Öğreticisi Mustafa Çaputçu yaptığı Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde İlçe Müftüsü Hasan Yardak'ın açılış konuşması ile devam etti. Yardak “Devletimizin sağladığı imkanlarla birlikte artık çocuklarımız hem müspet ilimleri hem de manevi ilimleri birlikte öğrenme imkanına sahipler. Bugün hem Hafız İmam Hatip Ortaokullarımızda hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurslarında binlerce çocuğumuz Kuran-ı Kerim’i hıfzetme eğitimi alıyor. Bu, çok mutluluk verici bir olay. Bu aynı zamanda Diyarbakır Halkı için de gurur verici bir olay. Diyarbakır Halkının Kuran-ı Kerim’e ne kadar önem verdiğini ve çocuklarını onun terbiyesi ile yetiştirme amacında olduğunu gösteren bir unsurdur. Ben tüm anne-babalarımıza çocuklarının eğitiminde Kuran-ı Kerim’e bu kadar önem verdikleri için çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Ardından Önder Diyarbakır İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Öztoprak şunları ifade etti: “Kıymetli Öğrencilerimizin alınlarından öpüyorum. Biliyorum çok sıkıntı yaşadılar. Bazen karamsarlığa düştüler. Ama azim ettiler. Ve şu an İlahi Kelam olan Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hıfzettiler. Ezberlediler. Nadide hafızlar oldular. İnşallah ezberlerdikleri Kerim Kitabımızı hayatlarına da tatbik edecekler. Buna inanıyorum. Allah cc muvaffak eylesin” dedi.

 

Program hafızlığını tamamlayan öğrencilere hediyelerini İlçe Müftü Yardımcısı Günay, İlçe Müftüsü Yardak, Vakıflar Bölge Müdürü Evsen ve Önder Diyarbakır İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Öztoprak’ın elinden aldı. Hafızların Kur’anı-ı Kerim tilaveti ile program son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret