Dördüncü Kıraat çalıştayı, Trabzon’da Gerçekleştirildi

Dördüncü Kıraat çalıştayı, Trabzon'da Gerçekleştirildi

dördüncü kıraat çalıştayı, trabzon'da gerçekleştirildi

02 Eylül 2022 - 00:40

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu ile Trabzon Üniversitesi Kuran İlimleri ve Kıraat Uygulama Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği 4. Kıraat Çalıştayı, Yomra Kaşüstü Trabzon Ali Haydar Özak Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde 27-29 Ağustos 2022 tarihlerinde yapıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski bakanlar Faruk Nazif Özak ve Mehmet Cahit Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri, akademisyenler, Kurra hafızlar ile Trabzon Üniversitesi ve Trabzon İl Müftülüğünden görevliler katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kadim şehir Trabzon’da böyle bir programın düzenlemesini çok anlamlı bulduğunu ifade etti. Faruk Nazif Özak ve Mehmet Cahit Turan ise Trabzon’da böyle bir program düzenleyip Trabzon’un değerlerini topluma yeniden hatırlattıkları için ilgililere teşekkür etti.

Trabzon üniversitesi rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise Kuran ve Kıraat eğitiminin önemine işaret ederek bu çalışmaların sürekli hale getirilmesi ve Kur’an Eğitim Merkezlerinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de kurul olarak Mushaf forma tetkiki yanında çeşitli çalışma alanlarında sempozyum çalıştay ve seminerler düzenlediklerini vurguladı.

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın da Kurra hocalara hizmet vermekten dolayı şeref duyduklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Açılıştan sonraki oturumda Kıraat okutulan merkezlerde uygulanan Kıraat müfredatı ile ilgili sunumlar ve müzakereler yapıldı. Kur’an hadimlerinden olan Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hoca Efendi ile Ali Haydar Özak Hocayı anma paneli yapıldı. Panele, Bayındırlık ve İskan eski bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Emin Aşıkkutlu, KTÜ öğretim üyesi Veysel Usta ve emekli imam hatip Mahmut Celal Murat konuşmacı olarak katıldı.

Öğlen sonrası merhum Mehmet Rüştü Aşıkkutlu’nun Uğurlu Mahallesindeki kabri başında anma ve tilavet programı yapıldı.

29 Ağustos pazartesi gün boyu Kıraat tedrisinde Aşere Takrip müfredatı ve öğretim metotları üzerine alan uzmanı hocalarla müzakere ve istişareler yapıldı.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret