Düzce’de Deprem Anı Tatbikatı Yapıldı

düzce’de deprem anı tatbikatı yapıldı

04 Kasım 2022 - 12:25

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında eş zamanlı düzenlenen "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Düzce’de de gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikat Düzce Valisi Sayın Cevdet Atay riyasetinde, İl Müftüsü Rüstem Can, İl Müftülüğü personeli ve il genelindeki Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tatbikata katılanlar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından deprem sırasında ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirmeler kendilerine yapıldıktan sonra siren çalmasıyla “çök-kapan-tutun” yöntemini uyguladılar.

İkinci sirenle birlikte güvenli şekilde binaları boşaltan çalışanlar ve öğrenciler acil toplanma alanlarında bir araya geldi.

Tatbikat il genelinde 8 müftülük binası, 110 müftülük personeli, 259 Kur’an Kursu, 5123 öğrenci, 447 öğreticinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri