Duzce’de Gölyaka Ilçe Müftülüğü’ne Bağlı Merkez Kız...

Duzce'de Gölyaka Ilçe Müftülüğü'ne Bağlı Merkez Kız Kur'an Kursunda Hafızlığını Tamamlayan 14 öğrenci Için Icazet Töreni Düzenlendi

gölyaka ilçe müftülüğü'ne bağlı merkez kız kur'an kursunda hafızlığını tamamlayan 14 öğrenci için icazet töreni düzenlendi

16 Eylül 2022 - 12:25

Gölyaka İlçe Müftülüğü'ne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursunda öğrenim gören ve hafızlığını tamamlayan 14 öğrenci için Gölyaka Kapalı Spor Salonu’nda hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Gölyaka Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız, Düzce İl Müftüsü Vekili Hasan İzmirli, Gölyaka İlçe Müftüsü Ahmet Demirel, Siyasi Parti yöneticileri, ilçe kurum müdürleri, protokol üyeleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftüsü Ahmet Demirel’in selamlama konuşmasının ardından, İlçe Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız ve İl Müftüsü Vekili Hasan İzmirli konuşma yaptılar.

Hafızlık merasimine katılan İl Müftüsü Vekili Hasan İzmirli yaptığı konuşmada, hafızlık eğitiminin öneminden bahsederek “İman edenler içinde en değerlileri Kur’an-ı Kerimi öğrenen, öğreten, ayetlerini ezberleyen ve yaşayan hafızlardır. Hafızlık, Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir. Hafızlık insanın aklını, kalbini, sadrını canlı bir mushafa dönüştürmektir” ifadelerinde bulundu.

- “Hz. Peygamber (sav) ilk hafız olarak yürüyen bir Kur’andı.”

Yüce dinimiz islam’ın hafızlığa ve hafızlara çok değer verdiğini söyleyen Müftü Vekili İzmirli, hıfzını tamamlayan hafızlara hitaben “Kur’an-ı Kerim’in tümünü ezberleyerek onun zihinlerde ve sadırlarda muhafazası olan hafızlık, Rasulüllah (sav) ile başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Hz. Peygamber (sav) efendimiz islam tarihinde yerini aldığı şekliyle, ilk hafız olarak yürüyen bir Kur’andı. Bu keyfiyet itibariyle, hafızlarımız da Efendimizin mirasını şan ve şerefle taşıyan kutlu ve mutlu insanlardır.” dedi.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı birçok Kur’an Kursunda halen on binlerce öğrencinin Kur’an-ı Kerimi ezberlemek için eğitim gördüğüne değinen İzmirli, konuşmasında ilimiz ve ilçelerinde hatırı sayılır bir nitelik ve nicelikte hafızlık eğitiminin devam ettiğine dikkat çekti.

İzmirli, hafızları, anne babalarını, hocalarını ve yaygın din eğitimi ve hafızlık eğitimine maddi-manevi destek veren hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından İcazet Töreni, 14 hafız öğrenciye Gölyaka İlçe Müftülüğünce hafızlık belgelerinin verilmesi ve hediye takdimiyle son buldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret