Duzce’de Kadir Gecesinde Sakal-ı şerif’ E Büyük Ilgi.

Duzce'de Kadir Gecesinde Sakal-ı şerif’ E Büyük Ilgi.

kadir gecesinde sakal-ı şerif’ e büyük ilgi.

18 Nisan 2023 - 12:25

Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif’ e büyük ilgi.


Kadir Gecesi yurdun her tarafında olduğu gibi ilimizde de dualarla idrak edildi. Gecenin bereketinden ve feyzinden daha fazla istifade etmek, Kadir Gecesini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız iftarın hemen ardından camileri doldurmaya başladı. 7’den 70’e genç, yaşlı erkek, kadın çok sayıda kişi birlikte saf tutup namaz kıldı.

Kadir Gecesi münasebetiyle ilimiz genelindeki bütün camilerde Kadir gecesine özel programlar düzenlendi.

Merkez Büyük Caminde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün de katıldığı ve hayırsever esnafların organize ettiği toplu iftar sonrası akşam namazının kılınmasıyla başlayan program, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile devam etti.

Teravih namazı öncesi cemaate sohbette bulunan İl Müftüsü Osman Aydın Kadir Gecesinin öneminden bahsetti ve sohbetinde;

“Bu geceyi diğer gecelerden daha mukaddes kılan, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’ in indirilmeye başlandığı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ e (s.a.s) peygamberlik görevinin verildiği gecedir.

Bu gecenin en önemli müracaat edeceğimiz kapılarından biri de tevbe kapısıdır. Peygamber Efendimizin Hz. Aişe validemize öğrettiği ‘Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla’ duasından da anlaşılacağı gibi bu gece de çok tevbe etmeli ve af dilemeliyiz.

Bu gece de Rabbimize günahlarımızdan samimi bir şekilde tevbe edip, ömrümüzün kalan kısmında ise ibadetlerimize daha çok sarılmak için söz verelim.

Kadir gecemiz mübarek olsun, Allah nice daha ramazanlara, Kadir gecelerine, bayramlara sağlıklı sıhhatli bir şekilde ulaştırmayı nasip eylesin” dedi.

Teravih namazı sonrasında yoğun ilginin olduğu Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ i ziyareti ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...