Elazig’da Mevlid-i Nebi Kandil özel Programı Izzepaşa...

Elazig'da Mevlid-i Nebi Kandil özel Programı Izzepaşa Camii’nde Icra Edildi!

mevlid-i nebi kandil özel programı izzepaşa camii’nde icra edildi!

19 Ekim 2021 - 12:50

Elazığ İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası vesilesi ile düzenlediği programlarını sürdürüyor.

Bu çerçevede düzenlenen Kandil Gecesi Mevlid-i Şerif Programı ilimiz İzzetpaşa Camii’nde icra edildi.

Akşam namazını müteakip düzenlenen ve Kanal 23 ile Kanal Fırat’tan canlı yayınlanan kandil programı Müftü Selami Aydın’ın sohbeti ile başladı.

Müftü Aydın sohbetinde;

“Şu anda televizyonları başında bizleri izleyen kardeşlerim Allah'ın rahmeti mağfireti ve bereketi İhsan'ı hepimizin üzerine olsun mübarek geceniz hayırlara vesile olsun inşallah. Bu gece Mevlid-i Nebi; gönüllerimizin surûru iki cihan serveri Sultan-ı Enbiya Hazreti Muhammed Mustafa (SAV) efendimizin dünyaya teşriflerinin veladetinin yıldönümü. Rabbim bu gece hürmetine, Hazreti Muhammed Mustafa'nın hürmetine, Cenabı Hak bizleri affeyleyip mağfiret eylesin.

Değerli kardeşlerim, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik. Şüphesiz ki sen yüce ahlak üzerinesin” buyuruyor Cenab-ı Hak. Efendimiz vesselam de, “Rabbim beni terbiye etti, terbiyeni ne güzel yaptı” buyuruyor. İşte alemlere rahmet olarak gönderilen Rasulullah (SAV) efendimizin yine bir doğumunun yıldönümündeyiz.

Diyanet İşleri Başkanımız başkanlığımız bu senenin temasını “Peygamber Efendimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirledi” Vefakârlık ve kadirşinaslık imandandır, vefasızlık ise nifak alametidir. Bu sebepledir ki mümin vefalıdır, vefalı olmak zorundadır. Vefa, mümin ahlakının bir gereğidir. Mümin için vefaların en yücesi hiç şüphesiz kendisini eşref-i mahlûkat olarak yaratan Yüce Rabbine karşı göstereceği vefadır. İnsanın Mevlâsı’nı tanıması, O’na iman etmesi, O’na karşı kulluk vazifesini yerine getirmesi en büyük vefakârlık; Rabbini inkâr etmesi, O’nun yüceliğini tanımaması ve O’na ubudiyetten imtina etmesi ise en büyük nankörlüktür. Unutulmamalıdır ki insan, “Elest Bezmi”nde Cenab-ı Hakka, iman ve kulluk sözü vermiştir. Dolayısıyla Allah katında gerçek vefa, O’na verilen sözü unutmamak, ne pahasına olursa olsun bu ahde ve misaka sadakat göstermektir. Rabbine karşı vefayı kuşanan insan, O’nun kullarına karşı da kadirşinas olacaktır. Anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, imtihan için gelip geçtiği dünyaya karşı göstereceği her türlü vefasızlığın, Allah’a beslediği vefa duygusuna halel getireceğini bilecektir.

Bugün Yüce Rabbimizle aramızdaki ahdimizi hatırlamaya, tüm insanlık ve kâinatla olan vefa sözleşmemizi yenilemeye ihtiyaç vardır. Müminler olarak bizler, vefayı en üst seviyede yaşayan ve temsil eden, vefa insanı ve muallimi Hz. Peygamber’in rehberliğinde vefa toplumunu yeniden inşa etmekle mükellefiz.

24 Ocak'ta bir deprem felaketiyle canlarımız hayatını kaybetti. Allah onlara gani gani rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun. Yine bu salgın hastalık sebebiyle birçok kardeşimizi kaybettik, Cenab-ı Hak onlara da gani gani rahmet eylesin. Bu güzel vatanımızı bize armağan eden, bu uğurda Şehit olanlara Allah'ım gani gani rahmet eylesin”

Rasulullah Efendimiz (SAV)’e salavatlarla devam eden gecede Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif’ten bahirler ve İl Müftülüğü Tasavvuf korosunun okuduğu ilahiler yer aldı.

Mevlid programının ardından Müftü Aydın İzzetpaşa Camii’ne gelen çocuk ve gençlere çeşitli hediyeler verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme Ve Denetleme Başkanı Yozgatlı Hemşehrimiz Tümgeneral Sayın Murat Bulut Paşa’nın Kayınbabası Ali Bulut Yozgat’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı.
Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme Ve Denetleme Başkanı...
Diyarbakir'da Diyanet Işleri Başkanlığı Koordinesinde "mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" ülke Genelinde çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.
Diyarbakir'da Diyanet Işleri Başkanlığı Koordinesinde...