Elazig’da Il Müftüsü Irfan üstündağ Miraç Kandili Mesajı...

Elazig'da Il Müftüsü Irfan üstündağ Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

il müftüsü irfan üstündağ miraç kandili mesajı yayımladı

06 Şubat 2024 - 12:50

İsra ve Miraç

06.02.2024 Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece İsra ve Miraç gecesini idrak edeceğiz.

İsra, gecenin bir kısmında Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan alınarak bir kısım ayetleri göstermek üzere etrafı mübarek kılınan Mescid-i Aksaya götürülmesidir. Miraç ise, Peygamber Efendimizin Mescid-i Aksa’dan alınarak huzuru ilahiye çıkarılmasıdır.

Mekkeli Müşriklerin düşmanlıklarını hat safhaya çıkardığı, boykotun her çeşidini uyguladığı, en büyük hamisi amcasının ve vahyin ilk anından itibaren kendisine her türlü desteği veren biricik zevcesi Hz. Hatice validemizin vefat ettiği bir dönemde Allah (c.c) İsra ve Miraç olayını bahşederek, yardım ve desteğinin Peygamber Efendimizle olduğunu göstermiştir.

Peygamber Efendimiz Miraçta peygamberlerle selamlaşmış, insanların çeşitli ahiret hallerini müşahede etmiştir. Kendisine hediye olarak Bakara Suresinin son iki ayeti, Allah’a ortak koşmayanların cennete gireceği müjdesi ve beş vakit namaz verilmiştir.

Miraç, ilk kıblemiz peygamberlerimizin emaneti Mescid-i Aksanın ve çevresinin varisliğinin Müslümanlara verildiğinin işaretidir. Bugün İsra ve Miraç olayının gerçekleştiği topraklarda İsrail, Müslümanlara karşı her türlü zulmü reva görmekte, katliamlar yaparak soykırım uygulamaktadır. Hastaneleri, okulları, camileri, evleri bombalamakta, kutsal mekanlarımızı ve değerlerimizi yok etmektedir. Zalimlerin son aylarda şehit ettiği Müslüman sayısı 27 bini geçmiştir. Bu sayının önemli bir kısmı çocuk ve bebeklerden oluşmaktadır.

İsra olayının anlatıldığı İsra Suresinde Yüce Allah, Mescid-i Aksa’nın etrafının mübarekliği, Kur’an’ın hidayet rehberliği ve Beni İsrail’in cürümlerini anlattıktan sonra, Müslümanlara şu emirleri vermektedir. Allaha ortak koşmamak, anne ve babaya iyilik yapmak,  akrabaya fakirlere yoksullara yolculara yardım etmek, israf etmemek, çocukları öldürmemek, zinaya yaklaşmamak, haksız yere adam öldürmemek, yetimlerin hakkını ifa etmek, verilen sözü tutmak, ölçü ve tartıyı doğru yapmak, bilmediğimiz şeyin arkasına düşmemek,  yeryüzünde kibir ve gurur taslayarak yürümemek.

Miraç yükselmek demektir. Müslümanlar Miraç olayını kendi hayatlarına taşıyarak manevi anlamda yükselmenin gayret ve çabası içerisinde olmalıdır.

Miraç olayının seneyi devriyesini idrak ettiğimiz bu günlerde geçtiğimiz yıl yaşadığımız, Kahramanmaraş deprem felaketinin seneyi devriyesini de idrak ediyoruz. Yüce mevlamdan aziz şehrimizi ve cennet vatanımızı benzer felaketlerden korumasını niyaz ediyorum. 2020 Elazığ depremi ve Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimize, şehitlerimize, vefat eden gazilerimize ve tüm geçmişlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyorum. Miraç kandilinin şehrimize, memleketimize ve alemi islama hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Miraç olayının yaşandığı mekanlarda kardeşlerimizin maruz kaldığı zulmün bir an önce sona ermesini ve miraç kandilinin birliğimize, beraberliğimize ve dayanışmamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

İrfan ÜSTÜNDAĞ

Elazığ İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...