Elazığ’da "din öğretimi Ve Hizmetleri çalıştayı...

Elazığ'da "din öğretimi Ve Hizmetleri çalıştayı ıı" Gerçekleştirildi

elazığ'da "din öğretimi ve hizmetleri çalıştayı ıı" gerçekleştirildi

09 Eylül 2023 - 12:50

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Elazığ İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğünün, ortaklaşa düzenlediği "Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı II" 7 Eylül 2023'te Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı'nda Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu'nun açılış ve selamlama konuşmaları gerçekleştirdi. Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Soner Özgen, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, öğretim üyeleri,  öğrenciler, Elazığ'da görev yapan Vaizler, Din hizmetleri uzmanları, imamlar, Kur’an Kursu öğreticileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, imam hatip ortaokulu ve Anadolu imam hatip liselerinde görev yapan öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

2023 yılı "Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı II" çalıştayında da çok sayıda bilim insanı misafir edilerek uzmanlık alanlarıyla ilgili sunumlara, uzun müzakere süreleriyle katılımcıların sorularına cevaplar alınmasına, din öğretimi ve hizmetleri alanlarıyla ilgili karşılaşılan problemlere çözüm yollarının uzmanlar tarafından ortaya konulmasına ve uzman tecrübelerinden istifade edebilmesine imkân sağlandı. Bu doğrultuda çalıştayda; "Birey ve Toplumun Manevi İnşası, Yüksek Din Öğretiminde Yeni Yönelimler, DİB Din Öğretiminde Yeni Yönelimler, MEB Din Öğretiminde Yeni Yönelimler, Günümüz İnanç Problemlerine Yeni Yaklaşımlar ve Çözüm Önerileri, Seçmeli Din, Ahlak ve Değerler Derslerinin Avantajları Hakkında Farkındalık Oluşturma, 21.Yüzyıl Becerileri Bağlamında İmam-Hatip Okulları, İmam Hatip Okul Kültürü Kazandırmada Öğretmenlerin Rolü, Kur'an Kursu Öğreticiliğinde Mesleki Yetkinliğin Önemi, 4-6 Yaş Dönemi Değer Öğretimi, Cami ve Dini Rehberlik/İrşat Faaliyetlerinin Önemi, Din Hizmetlerinde Gençlerle Etkileşimde Yeni Yaklaşımlar" konu başlıklarında oturumlar düzenlendi. Her konu başlığında yapılan sunumlarda; yürütülen çalışmalar ve yapılaması planlanan uygulamalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi ve katılımcılara söz verilerek öneriler alındı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...