Elazig’da 15 Temmuz Etkinlikleri

Elazig'da 15 Temmuz Etkinlikleri

15 temmuz etkinlikleri

18 Temmuz 2023 - 12:50

Elazığ valiliği tarafından 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü programı düzenlendi.

Elazığ İl Müftülüğü, TDV ve TDV kadın kolları görevlileri ve gönüllüleri olarak İl Müftüsü İrfan Üstündağ Öncülüğünde programlara katılım sağladı.

15 Temmuz Demokrasi meydanında yapılan programda İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Cabir Karataş tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Üstündağ Şehitler için dua etti.

İrfan Üstündağ; İlahi Yarabbi! Rahmetine, merhametine ve mağfiretine sığınarak huzurunda bir araya geldik. El açtık yoktan var eden, varlığından haberdar eden Allah’ım!

Ya Rabbi! Hainlerin tuzaklarını bozan sensin, 15 Temmuz gecesinde vatanımızı işgal etmek, istiklal ve istikbalimizi sonlandırmak isteyenlere karşı bizlere yardım eden sensin. Ya rabbi! Vatanını canından aziz bilen, her türlü hayâsızca akına dur diyen Milletimize nusretinle yardım eyle. Ayaklarımızı sırat-ı müstakimde sabit kıl Allah’ım!.

Ya Rabbi! Okunan hatm-i şerifleri dergâh-ı izzetinde kabul eyle! Hasıl olan sevabı Peygamber efendimize, aline ve ashabına hediye ediyoruz, vasıl eyle Allah’ım!

Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bu güne din ü devlet mülk ü millet rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin rahmet-i Rahman’a kavuşmuş kahraman gazilerimizin ruhlarına hediye ediyoruz, ulaştır Allah’ım! Hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve huzur ihsan eyle.

Bu hatimleri okuyan, yapılan duaya amin diyen kardeşlerimizin geçmişlerine hediye ediyoruz vasıl eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Vatanımızı ve milletimizi her türlü bele ve musibetten, fitne ve fesattan, yer yüzü ve gökyüzü afetlerinden muhafaza eyle.

Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan, senin adının gök kubbede yankılanması için çabalayan aziz milletimizi düşmanlarına karşı mahcup etme! Birliğimizi ve beraberliğimizi daim eyle Allah’ım!

Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru için mücadele eden şanlı ordumuza ve kahraman güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah’ım!

Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz, çaresiz bırakma Allah’ım!

Ya Rabbi! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi ana babamızı ve tüm inananları cehennem azabından koru! Amin! Şeklinde duada bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...