Enderun Usulü Teravih Namazı Geleneği çorum’da Devam Ediyor

enderun usulü teravih namazı geleneği çorum’da devam ediyor

07 Nisan 2023 - 11:55

Osmanlı geleneği olan Enderun usulü teravih namazı, Ramazan ayının heyecan ve mutluluğunu zirveye taşımak amacıyla il müftülüğümüz koordinesinde bu yıl da farklı camilerde uygulanmaya başlandı.   İlki Abdibey Camii, ikincisi Mimar Sinan Camiinde gerçekleştirilen Enderun usulü teravih namazı geleneği, haftanın Çarşamba günleri farklı bir mahalle camiinde devam ediyor.   Uzun teravih namazlarını ilahi ve salavatlarla güzelleştiren, beş ayrı dini musiki makam icra edilerek uygulanan bu Osmanlı geleneği, bu hafta cumhur müezzinliği eşliğinde Ortakapaklı Hz.Ebubekir Camiinde gerçekleştirildi.   Erkekler gibi kadın cemaatinde yoğun ilgi gösterdiği teravih namazında, Elveda Ramazan dizeleri kubbede yankılanırken duygu dolu anlar yaşandı.   5 farklı imamın 5 farklı dini musiki makamında kıldırdığı teravih ve vitir namazının ardından edilen dua sonrası cemaate yapılan duyuruda; Enderun usulü teravih namazı ve cumhur müezzinliği uygulamasına bir sonraki hafta Emre Camiinde son hafta ise Buhara Evler Camiinde devam edileceği belirtildi.

Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...