Erzincan’da ‘hadislerle Onu Anlamak’ Konulu ‘gençlik Bilgi...

Erzincan'da ‘hadislerle Onu Anlamak’ Konulu ‘gençlik Bilgi Yarışması’ Düzenlendi

‘hadislerle onu anlamak’ konulu ‘gençlik bilgi yarışması’ düzenlendi

09 Ocak 2024 - 13:00

‘Hadislerle Onu Anlamak’ Konulu ‘Gençlik Bilgi Yarışması’ Düzenlendi

Erzincan İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz arasında Umre ödüllü "Hadislerle Onu Anlamak" konulu gençlik bilgi yarışması ödül töreni düzenlendi.

Saygı duruşu Ve İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi, protokol konuşmaları ve ödül töreni ile gerçekleştirilen programa il protokolü ile birlikte din görevlileri, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldılar.

Kur'an-ı Kerim tilavetini Pir-i Sami Yurt Müdürlüğü İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden hafız Ömer Kartal yaptı. Erzincan İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından, "Gözlerinde Cenneti Saklayan Nebi" şiirini Pir Muhammed Bahaeddin Yurt Müdürlüğü Hukuk Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencilerinden Yakup Okyay paylaştı.

İl Müftü Vekilimiz Gökhan Badem’in açış ve hoşgeldiniz hitabının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürü Murat Demir, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve Valimiz Doçent Doktor Hamza Aydoğdu kısa birer değerlendirme konuşması yaptılar.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Yarışmada 1. olup umre ödülünü almaya hak kazananlar; Faruk Duman, Ümit Oğuz, Feyzanur Ören, Kader Arslan, Sedef Tosun, Zehra Yayla adlı öğrenciler oldular. Yarışmada 2. olup 12.000 Tl para ödülünü; Ahmet Bulut, Hatice Gürbüz, Sümeyra Başkalene, Sena Hilal Çelik, Kübra Furuncu ve Ahmet Akış elde ettiler. Yarışmada 3. gelerek 6.000 Tl para ödülüyle taltif edilenler: Mehmet Varlı, Gurbet Özdoğan, Özgür Ertunç, Emine Umut, Duygu Akbaba ve  M. Ahmet Yeşilgül oldu.

Hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri