Erzincan’da Hüsn-i Hat Kursu Düzenlenecek

Erzincan'da Hüsn-i Hat Kursu Düzenlenecek

hüsn-i hat kursu düzenlenecek

02 Mart 2024 - 13:00

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Akademisi Başkanlığı tarafından Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerinde 24 hafta süreli "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenecek...
"Hüsn-i Tilavet Kursu"na dair Diyanet Akademisi Başkanlığından 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda;
"Başkanlığımızca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, ilinizde görevli erkek/kadın personel arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerinde 24 hafta süreli "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenmesi planlanmıştır" açıklamasına yer verilmiştir.
Bu kapsamda bugün müftülüğümüz kütüphanesinde  Erzurum Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Koçak, Eğitim Merkezi Görevlilerinden Nurettin Yıldırım ve İl Müftü Yardımcımız Medet Şahin'in komisyonunda kursa müracaatta bulunan ondört personel arasında Hüsn-i Tilavet kursu için kursiyer seçimi yapıldı. Başlatılacak olan kurs, altı ay süre ile devam edecek.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri